Încep lucrările la noul sediu al filarmonicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea cinematografului a fost lăsată în paragină şi de RADEF şi de autorităţi, din 2004. Foto: Arhivă
Clădirea cinematografului a fost lăsată în paragină şi de RADEF şi de autorităţi, din 2004. Foto: Arhivă

Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a fostului Cinematograf Patria, care va deveni sediul Filarmonicii, a fost câştigată ieri de firma Firma Scorillo Intercom SRL din Braşov.

„În perioada următoare firma va primi ordinul de lucru. Lucrarea are termen de execuţie 18 luni, însă sperăm să putem termina mai repede, având în vedere că pe perioada iernii se pot face lucrări de interior", a spus primarul George Scripcaru.

Găsirea unei soluţii privind sediul Filarmonicii a reprezentat o prioritate pentru edili, mai ales că acum se plătesc 6.200 de lei pe săptămână, pentru ca artiştii să poată susţine concerte la Cercul Militar.

Cum va arăta noul sediu al Filarmonicii Braşov

Click pe imagini pentu a vedea cum arată proiectul noului sediu al Filarmonicii

Sală şi de film şi de spectacole

În locul cinematografului va fi amenajat un complex cultural modern, unde vor fi spaţii expoziţionale, o sală de spectacole, cu capacitatea de 458 de locuri şi scena cu suprafaţa de 185,49 mp şi capacitatea de 80 de artişti. De asemenea, va exista o sală de audiţii de 50 de locuri, în care se poate realiza şi proiecţie de film şi o sală de repetiţii pentru artişti.Vor exista şi foaiere pentru spectatori şi artişti.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite