Crema patinajului artistic mondial va concura la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 8-11 septembrie, Patinoarul Olimpic din Braşov va găzdui un Grand Prix de patinaj artistic pe gheaţă destinat celor mai buni juniori din toată lumea.

La eveniment vor lua parte 260 de participanţi din 29 de ţări, cum ar fi Japonia, Canada, Statele Unite ale Americii, Franţa, Coreea sau Rusia. România va fi reprezentată la această competiţie de cinci sportivi (3 fete şi 2 băieţi).

Din lotul României vor face parte şi cei mai buni juniori din Braşov: Vlad şi Anca Ionescu, sportivi legitimaţi la CSM Braşov şi antrenaţi de Manuela Cristudor. Vlad Ionescu s-a clasat pe locul 61 în lume în 2009. La eveniment vor lua parte sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Participanţii vor concura la trei probe: individual feminin, individual masculin şi dans sportiv. Concurenţii vor fi cazaţi în Poiana Braşov.

Este pentru a patra oară când România va găzdui un Grand Prix de juniori, după ediţiile din 2004, 2006 şi 2007, găzduite de Miercurea Ciuc. Competiţia se desfăşoară sub egida Federaţiei Internaţionale de Patinaj Artistic.

Pentru aceast eveniment, Patinoarul Olimpic va suferi unele modificări, urmând să se dea jos mantinelele de plexiglas din faţa peluzelor şi se vor şterge reclamele şi marcajele de pe suprafaţa de joc.

În zilele de 8, 9, 10 şi 11 septembrie, antrenamentele vor începe la ora 7.00 dimineaţa, iar competiţia în sine se va desfăşura între orele 14.00 şi 22.00.

Pentru noi este o mare onoare să organizăm acest eveniment la Braşov şi suntem siguri că se va vorbi în termeni laudativi de patinoarul din Braşov. La această competiţie vor lua parte cei mai buni sportivi din lume.

Sunt convins că braşovenii vor avea ce vedea la o competiţie de asemenea anvergură. Este important că România reintră în circuitul mondial al marilor evenimente din lumea patinajului artistic“, a declarat Adrian Ciobanu, preşedintele Federaţiei Române de Patinaj Artistic.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite