Prima zăpadă s-a aşternut pe pârtiile din Poiană FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care îşi petrec weekend-ul la munte se pot bucura de primul săniuş. Schiorii pot opta pentru zonele cu altitudini mai mari de 1.500 de metri.

În Masivul Postăvaru, stratul de zăpadă este de 15 centimetri, iar pe pârtia Bradul, din Poiana Braşov, pătura de omăt este de 5 centimetri. Administratorii pârtiilor au făcut toate pregătirile necesare pentru a-i primi pe turişti şi preconizează că, în acest sfârşit de săptămână, vor pune în funcţiune şi instalaţiile de teleschi.

„Se montează şi teleschiul pentru copii, care este strâns pe perioada verii, iar 60 de instructori sunt pregătiţi să îi iniţieze pe cei care doresc să ia lecţii de schi. Dacă temperaturilor vor scădea sub -4 grade Celsius, vom pune în funcţiune şi tunurile de zăpadă", a spus Emil Fărcăşanu, şeful instructorilor de schi din Poiana Braşov.

image
partie poiana
partie poiana

Şi echipamentele de iarnă au fost pregătite, iar toate centrele de închirieri sunt deschise. Un echipament complet de schi sau snowboarding costă între 35 şi 40 de lei, pentru adulţi, şi între 30 şi 35 de lei, pentru copii.

partie poiana
partie poiana
partie poiana

Zăpadă şi pe Valea Prahovei

Distracţie se anunţă şi la Predeal, dar şi în toate staţiunile de pe Valea Prahovei. Stratul de zăpadă depăşeşte 6 centimetri pe pârtii, iar prognoza meteo anunţă, în continuare, ninsoare. Cel mai mare strat de zăpadă este acum la Bâlea, aproape 40 de centimetri, dar şi la Vârful Omu, unde pătura de omăt este groasă de 25 de centimetri. La munte, maximele nu vor depăşi 5-6 grade Celsius, în acest sfârşit de săptămână.

Citeşte şi:

Prima ninsoare la Iaşi: Tinerii se bulgăresc, maşinile merg bară la bară (VIDEO şi FOTOGALERIE)

Bistriţa: Prima ninsoare din oraş

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite