Risc de avalanşă, în Munţii Făgăraş şi Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada depusă în ultimele 24 de ore creşte riscul de avalanşă în munţi. Meteorologii anunţă că în Munţii Făgăraş riscul de avalanşă este de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci.

Salvamontiştii au intrat în alertă pentru a-i proteja pe turişti de riscurile la care sunt expuşi. „Prima măsură pe care o luăm este aceea de a le interzice turiştilor să mai urce la peste 1.500 de metri altitudine. Începând de la această altitudine, pericolul producerii unei avalanşe este iminent.

Turiştii trebuie să evite tranzitarea tuturor zonelor care fac parte din golul alpin până la momentul în care straturile multiple de zăpadă vor deveni un conglomerat", a explicat Thomas Bross, reprezentatul salvamontiştilor de la Victoria.

Pericol de avalanşă se semnalează şi în Masivul Piatra Craiului, la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Şi în Munţii Bucegi riscul de producere a avalanşelor este de gradul trei. Salvamontiştii estimează că pericolul de avalanşă va fi prezent şi în următoarele zile, la altitudini.

Dacă se află pe munte, turiştii sunt sfătuiţi să rămână în zona cabanelor şi să nu se aventureze pe traseele montane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite