SONDAJ: Grad scăzut de încredere în parlamentarii braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În medie, 80% dintre braşovenii chestionaţi nu au încredere în aleşii lor, mai exact nu cred că parlamentarul ales s-ar implica în rezolvarea unei probleme sesizate de cetăţeni. Mai mult, braşovenii nu cred că aleşii cunosc problemele cetăţenilor pe care îi reprezintă.

Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar din Braşov a realizat o cercetare pentru a vedea care este percepţia braşovenilor cu privire la activitatea parlamentarilor. Majoritatea braşovenilor care au participat la cercetare nu ştiu cine sunt aleşii lor din parlament.

Unii dintre respondenţi i-au nominalizat pe Ion Gonţea (35,7%), prefectul Braşovului, pe Kovacs Atilla (16,3%), vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi chiar pe Alin Popoviciu (5,2%), deputat în Circumscripţia Electorală Timiş.

Totuşi, la capitolul apariţii în presă şi notorietate, senatorul Ioan Ghişe se află pe locul întâi, urmat de Tituş Corlăţean şi de Gheorghe Ialomiţeanu.

La secţiunea „cei mai activi parlamentari", cele mai multe nominalizări le-au primit senatorul Ioan Ghişe (254), urmat de senatorul Titus Corlăţean (241) şi de deputatul Gabriel Andronache (111).

În topul celor „mai inactivi parlamentari“, Florian Staicu a primit cele mai puţine nominalizări (9), urmat de deputatul Anna Lili Farkas (11) şi Gabriel Tiţa Nicolescu (17).

În ceea ce priveşte cheltuirea banului public de către parlamentari, în medie, 70% dintre respondenţi consideră că aleşii lor nu dau dovadă de transparenţă.

Cercetarea relevă şi că cetăţenii nu cunosc locaţiile birourilor parlamentare din  judeţul Braşov.

Braşovenii sunt reprezentaţi în Parlament de opt deputaţi şi  trei senatori. În camera Deputaţilor le reprezintă interesele Ghoerghe Gabor, Constantin Niţă, Mihai Aurel Donţu, Gabriel Tiţa Nicolescu, Gabriel Andronache, Farkas Anna-Lili, Florin Postolachi şi Gheorghe Ialomiţeanu. În Senat, braşovenii sunt reprezentaţi de Marian Rasaliu, Titus Corlăţean şi Ioan Ghişe.

Sondajul de opinie a fost realizată pe un eşantion de 1202 de braşoveni din 10 oraşe ale judeţului, în perioada octombrie 2010 - februarie 2011 şi are o eroare de reprezentativitate de +/-2.82%, cu o probabilitate de 95%.

Cercetarea a fost realizată în cadrul proiectului „Cetăţeni implicaţi, parlamentari responsabili", finanaţat de The Balkan Trust For Democracy.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite