Parcare supraetajată lângă Spitalul Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect mai vechi al edililor, privind construcţia de parcări supraetajate în centrul Braşovului, a fost reluat. Proiectul face parte din strategia de dezvoltare durabilă a oraşului până în 2030, alături de ocolitoare şi pistele de biciclete, investiţii la care se lucrează deja.

Parcarea de lângă Spitalul Militar, a cărei construcţie trebuia începută încă de acum mai bine de doi ani, a prins contur acum, cel puţin în acte. Primăria a lansat licitaţia în vederea depunerii ofertelor pentru întocmirea documentaţiei tehnice, data limită fiind 11 octombrie 2011. Costul întocmirii acestei documentaţii este estimat la 400.000 de lei, valoarea totală a investiţiei urmând să fie stabilită apoi. „Am inclus acest proiect în Planul Integrat de Dezvoltare şi trebuie să refacem documentaţia pentru a depune cererea de finanţare prin Programul de sprijinire a dezvoltării durabile a oraşelor", a precizat primarul George Scripcaru.

Parteneriatul privat, exclus

Iniţial, parcarea ar fi urmat să se construiască cu un partener privat, însă Primăria a renunţat la o asemenea colaborare, partenerul nerespectându-şi promisiunea iniţială.

Parcarea va avea şase niveluri, dintre care trei subterane şi va fi prevăzută cu două intrări şi ieşiri, iar accesul pietonal va fi asigurat separat faţă de accesul autovehiculelor. Parcarea va fi dotată şi cu punct de încărcare a bateriilor autoturismelor electrice. Proiectantul trebuie să prezinte două variante de soluţii de acces, respectiv cu lift şi cu rampe de acces.

Urmează parcarea din Poiană

Ţinând cont de faptul că, în 2013, o mare parte dintre evenimentele prilejuite de Festivalul Olimpic al Tineretului European se vor ţine în Poiana Braşov, autorităţile vor să dea undă şi în ceea ce priveşte proiectul parcării şi al terminalului autobuzelor de lângă Cabana Junilor. Conform proiectului, accesul turiştilor din parcare în staţiune va fi făcut fie cu autobuze de capacitate mică, fie cu o telegondolă care ar putea porni din Poiana Mică.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image


 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite