Soarta locurilor de parcare din Codlea, decisă de Curtea de Apel Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Codlea a câştigat, în instanţă, bătălia parcărilor cu firma Hi Speed Recovery şi Primăria municipiului.

Consiliul Local Codlea a depus acţiune în instanţă împotriva firmei Hi Speed Recovery şi împotriva Primăriei Codlea pentru suspendarea executării unui contract de administrare a parcărilor de reşedinţă din Codlea, considerat ilegal, acesta nerespectând caietul de sarcini. Instanţa a dat săptămâna aceasta câştig de cauză celor care au reclamat ilegalităţile, anunţă consilierul Erwin Albu.

Deşi licitaţia făcea referire la administrarea a doar 310 locuri de parcare pentru care firma câştigătoare se obliga să plătească o redevenţă anuală de 90.000 lei, reprezentanţii executivului local au acordat, fără alte obligaţii financiare, încă 1500 de locuri de parcare firmei Hi Speed Recovery din Botoşani, care a trecut imediat la încasarea taxelor de concesiune în beneficiul propriu, văduvind în acest fel bugetul local de sume importante.

Sentinţă definitivă

Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat împotriva firmei HSR şi a Primăriei Codlea prin decizia nr. 954/R/2001. Soluţia exprimată săptămâna aceasta de instanţă şi care este definitivă şi irevocabilă recunoaşte ilegalitatea săvîrşită de Primăria Codlea şi Hi Speed Recovery şi admite suspendarea executării actului administrativ care stă la baza activităţii de administrare a parcărilor de reşedinţă.

„ Nu mă voi lăsa până când această firmă care şi-a bătut joc de codleni nu va părăsi Codlea, iar vinovaţii din Primărie vor fi traşi la răspundere. Există o plângere penală împotriva primarului şi a celorlalţi semnatari ai contractului păgubos care a fost depusă în luna ianuarie 2011, dar care încă nu a prea fost băgată în seamă de instituţiile competente. În orice caz, e bine că cetăţenii au înţeles că nu mai trebuie să aibă încredere oarbă în autorităţi şă că trebuie să ia atitudine în cazul abuzurilor"a spus Erwin Albu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite