EXCLUSIV Informaticienii braşoveni au cucerit America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaticienii de la Colegiul Naţional de Informatică din Braşov se întorc din Pennsylvania cu premiul întâi. Atât „seniorii", cât şi „juniorii" le-au dat lecţii de informatică concurenţilor.

Au sacrificat ore întregi din timpul lor liber pentru a demonstra că Braşovul are informaticieni de aur. Nouă liceeni, de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil", au cucerit locul I la concursul internaţional de informatică American Computer Science League (ACSL).

Concurenţa a fost parcă mai puternică decât data trecută. Atât la junior, cât şi la seniori, am fost în competiţie cu aproximativ 15-20 de echipe în această fază finală. Am muncit mult, ne-am concentrat, am comunicat şi ne-am înţeles bine şi totul a ieşit cum am sperat", a spus Mircea Suciu, căpitanul echipei de informaticieni.

Concursul s-a desfăşurat la un liceu din Pennsylvania, „Conrad Weiser", unde campionii noştri aveau cunoştinţe vechi.  „Ne-au primit foarte bine, au scris pe uşa «Bun venit». Ne ştiam de anul trecut cu majoritatea, iar primirea a fost într-adevăr călduroasă", a mai spus informaticianul.  

Probe complicate

Băieţii se întorc din Pennsilvannya abia sâmbătă, dar au dorit să împărtăşească bucuria şi emoţiile, împreună cu cititorii „Adevărul de Seară". „Una dintre probleme a fost foarte grea. Ne-au zis că au vrut să ne încarce, dar am fost singurii care au rezolvat-o şi aici mă refer la noi, seniorii. Am acumulat în total 74 din 76 de puncte posibile. Următorul loc a fost al Canadei, care a strâns 72 de puncte. Suntem foarte fericiţi pentru rezultate", a spus Mircea Suciu.

Emoţii pentru juniori

Cei cinci boboci de la juniori s-au aflat pentru prima oară la un concurs de talie internaţională. Ei au avut emoţii pentru echipa lor, dar au reuşit să-i lase pe americanii cu numele lor pe buze. „La juniori a fost şi mai echilibrat. Au câştigat la un singur punct diferenţă şi a fost destul de dramatic. Pentru ei ne-am bucurat cel mai tare", a încheiat Mircea.

Căpitanul va studia la Manchester

Mircea Suciu, căpitanul echipei, s-a hotărât să studieze la o Universitate din Manchester, unde statul britanic îi asigură o bursă pe care tânărul o va returna în rate, când se va angaja. „În liceu am primit bursă de studiu de două ori, în patru ani, în valoare de vreo 30 sau 40 de lei", a declarat tânărul.

Fruntaşi şi anii trecuţi

Seniorii din echipa care a ajuns în finală în acest an au reuşit să obţină locuri fruntaşe şi în anii trecuţi.  În 2007 şi 2009 au obţinut locul I, iar în 2008 au cucerit locul II. În fiecare an, braşovenii au avut nevoie de sprijinul sponsorilor pentru a putea suporta cheltuielile de transport, foarte costisitoare pentru ei. Nici în acest an nu au dezamăgit.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite