O plăcuţă bilingvă, motiv de scandal în Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Covasna a dat în judecată Primăria Sfântu Gheorghe din cauza unei tăbliţe cu denumirea instituţiei, amplasată pe clădirea municipalităţii şi pe care este trecut numele întâi în limba maghiară, apoi în română,  relatează Mediafax.

Subprefectul judeţului Covasna, Ionaşcu Valentin, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a atacat Primăria Sfântu Gheorghe în instanţă, solicitându-i să respecte legislaţia în ceea ce priveşte inscripţionarea tăbliţelor amplasate pe domeniul public, care trebuie să fie inscripţionate în primul rând în limba oficială a statului şi apoi în alte limbi.

Ionaşcu Valentin a spus că pe clădirea Primăriei Sfântu Gheorghe inscripţia "România, judeţul Covasna, Municipiul Sfântu Gheorghe, Primăria" apare întâi în limba maghiară, iar sub această inscripţie este trecută denumirea şi în limba română.

"Prefectura a avut o corespondenţă cu conducerea Primăriei pe această temă, a trimis şi o somaţie prin a solicitat intrarea în legalitate, după care a atacat instituţia în instanţă, la Tribunalul Covasna", a spus subprefectul de Covasna.

Ionaşcu Valentin a adăugat că, potrivit prevederilor constituţionale, limba oficială este limba română şi trebuie să fie folosită cu prioritate în faţa limbilor aparţinând minorităţilor naţionale, la inscripţionările amplasate pe domeniul public.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu a putut fi contactat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite