Nuntă pe frontul din Afganistan FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi au sărbătorit cu un tort tricolor. Foto: MAPN
Cei doi au sărbătorit cu un tort tricolor. Foto: MAPN

Pentru prima dată, doi militari romani au devenit soţ şi soţie, pe frontul din Afganistan. Cei doi tineri au avut parte de o ceremonie mai puţin obişnuită, în teatrul de operaţiuni din provincia Zabul.

Doi ofiţeri, a căror idilă a început la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş, au decis să îşi unească destinele pe frontul din Afganistan.

cc

Sublocotenentul Alexandru Iulian Ilie şi sublocotenentul Diana Elena Macovei, ambii de 25 de ani, s-au cunoscut în 2004, fiind colegi de companie, iar povestea lor de dragoste a început patru ani mai târziu. Alexandru şi Diana sunt părinţii unei fetiţe, Saşa Elena, care se află în prezent în grija bunicilor.

Cei doi au zis „Da" sâmbătă, în provincia Zabul din Afganistan, în faţa ofiţerului stării civile şi a camarazilor de arme.

Alexandru şi Diana au zis „Da“, în faţa ofiţerului stării civile. Foto: MAPN
aa

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, i-a felicitat pe cei doi tineri, în numele armatei Române, printr-o scrisoare trimisă pe front. „Sunteţi doi tineri curajoşi. Înfruntaţi riscuri şi greutăţi, departe de casă şi de cei dragi, luptând alături pentru a vă îndeplini datoria faţă de ţară. Aţi ales să vă înmânaţi simbolic inelele care pecetluiesc iubirea voastră într-un loc şi într-un moment cu totul inedite. Şi tocmai din acest motiv, unirea a două destine îşi confirmă simbolul ca triumf al vieţii asupra greutăţilor, al păcii asupra războiului, al armoniei asupra confruntării. În acelaşi timp, este un moment emoţionant pentru întreaga Armată Română: este oficiată pentru prima dată într-un teatru de operaţii o căsătorie între doi militari români", se arată în scrisoarea semnată de Gabriel Oprea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite