Investiţii şi şomaj la „Nitroporos“ Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul InterAgro, condus de omul de afaceri Ioan Niculae, care patronează şi combinatul chimic făgărăşean „Nitroporos", şi-a planificat investiţii de 72 milioane euro pentru construirea unor centrale electrice în cogenerare de înaltă eficienţă pe platforme industriale situate în diverse zone ale ţării.

Vestea nu este însă, prea bună pentru cei 600 de angajaţi ai lui Niculae de la Făgăraş, care îşi aşteaptă preavizele de concediere, după ce producţia fabricii a fost sistată la începutul săptămânii.

Puterea centralei de la Făgăraş este de 14 MW, iar investiţia va fi de 12 milioane de euro. „Se estimează ca investiţiile să fie recuperate în trei-cinci ani de la finalizarea lucrărilor. Scopul realizării acestor centrale este de a produce energie necesară consumului fabricilor de pe platformele industriale, în condiţii de siguranţă şi eficienţă în alimentarea cu energie electrică şi termică", se arată într-un comunicat al grupului InterAgro.

Niculae i-a trimis pe oameni acasă, fiindcă, susţine el, nu mai rentează să faci producţie în industria chimică atâta timp cât nu mai se pot folosi gaze din producţia internă, cu preţuri mai reduse.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite