FOTO Zăpadă la Braşov şi în Harghita! Temperaturi scăzute până miercuri (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă suntem în luna aprilie, la Braşov a început să ningă şi este deosebit de frig pentru această perioadă! De asemenea, din cauza zăpezii, drumarii din Harghita au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii depuse, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe cinci drumuri naţionale care străbat zonele înalte ale judeţului.

UPDATE Ora 12.20 Rafalele de vânt din ultima perioadă au adus vremea geroasă la Braşov şi în Harghita. În prezent, în oraşul de la polalele Tâmpei fulguieşte, iar vântul suflă cu unele intensificări.

image
image

Meteorologii ne avertizează să ne îmbrăcăm bine, pentru că vremea rea continuă să persiste până miercuri. „Azi-noapte s-a înregistrat 1 grad Celsius, temperatură destul de scăzută pentru această perioadă. Vremea rămâne în continuare instabilă şi vor exista intensificări ale vântului până marţi seara“, a precizat meteorologul de serviciu de la Staţia Meteo din Ghimbav.

image
image

ORA 11.30 Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că drumarii au intervenit cu utilaje cu lamă pe tot parcursul nopţii, pentru a îndepărta zăpada depusă pe DN 13 A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, DN 13 B Praid - Pasul Bucin - Gheorgheni, DN 12 A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus - Pasul Ghimeş, pe DN 12 C Gheorgheni - Lacu Roşu şi pe DN 15 Topliţa Borsec.

image
image

„A nins în valuri, toată noaptea şi la primele ore ale dimineţii. Cel mai mult a nins în Pasul Bucin, pe DN 13 B, unde s-au depus chiar şi zece centimetri de zăpadă pe carosabil, iar pe DN 12 A, DN 12 C, DN 13 A, şi DN 15 s-a circulat pe carosabil acoperit cu doi-trei centimetri de zăpadă. S-a intervenit continuu, cu cinci autobasculante cu lamă, astfel încât nu s-au înregistrat probleme în trafic", a precizat Cătălin Romanescu.

image
image

De asemenea, vântul puternic, care a suflat cu până la 100 de kilometri pe oră, a doborât, în cursul nopţii, doi arbori pe DN 12 A, în apropierea Mănăstirii Făgeţel, dar nu s-au înregistrat blocaje în trafic, întrucât drumarii au intervenit rapid pentru scoaterea acestora în afara carosabilului.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Staţia Miercurea Ciuc, Lajos Krisztina, temperatura a coborât, azi-dimineaţă, la zero grade Celsius în municipiul Miercurea Ciuc.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite