Aflaţi aici cum a făcut avere cel mai bogat braşovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie
Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie

Ioan Neculaie s-a născut la 18 aprilie 1957, la Codlea, într-o familie cu o situaţie financiară precară, fapt care l-a determinat încă de mic să-şi dorească să câştige bani mulţi.

Cu o avere cu 25 de milioane de euro mai mică decât anul trecut, Ion Neculaie a reuşit să rămână cel mai bogat om de afaceri din judeţul nostru. Companiile pe care le conduce au raportat scă¬deri importante ale veniturilor, iar Judecătoria Braşov l-a condamnat la patru ani de închisoa¬re cu suspendare.

Averea i-a scăzut simţitor de la 80-82, la 57-60 de milioane de euro. Faţă de 2010, a Neculaie a căzut trei locuri în topul Forbes 500 Miliardari, de pe 62 pe 79. Cel mai bine îi merg afacerile din industrie, uzina Roman producând autocamioane penrtru armata americană. „Jumătate din producţia noastră dintr-un an a fost achiziţio¬nată de Armata SUA pentru Irak. Sunt în rela¬ţii foarte bune cu americanii", spune antrepre¬norul.

A lucrat ca electrician

Primul job pe care l-a avut Neculaie a fost acela de electrician, la doar 19 ani, în oraşul său natal, însă, cum lucrurile nu mergeau tocmai bine, peste câţiva ani şi-a lansat primele afaceri. Şi-a vândut apartamentul din Codlea şi a cumpărat o mică fermă, din care a reuşit să producă suficienţi bani pentru a se putea implica în construcţii.

La puţin timp distanţă, omul de afaceri a luat de la un mic întreprinzător firma care avea să ajungă Pres¬con, falimentată între timp, dar care a contribuit decisiv la creşterea averii sale. Apoi, a cumpărat şi uzinele de maşini Roman, exportând camioane mult timp în SUA.

Iubita din copilărie s-a sinucis

În fotbal a intrat în 1999, când a cumpărat clubul- fanion al oraşului de sub Tâmpa. „Am făcut-o pentru miile de angajaţi ai firmelor noastre, cărora m-am gândit să le ofer o distracţie. Acum regret că m-am implicat în fotbal. Până acum 11 ani nici măcar nu fusesem pe stadion. Nu-mi plăcea. Dar nimeni nu mai vrea să cumpere acum acţiunile", a povestit miliardarul, citat de adevarul.ro.

Ioan Neculaie a avut mari probleme din cauza femeilor din viaţa lui. În urmă cu mai bine de 30 de ani, Neculaie a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu o tânără din Codlea, despre care şi acum se spune că a fost iubirea vieţii sale. Relaţia sa cu Mariana Rusuleţ n-a fost însă privită cu ochi buni de părinţii fetei, care s-au opus încă din start poveştii de dragoste dintre cei doi.

Deşi au continuat să se întâlnească timp de trei ani, iubirea dintre ei s-a terminat într-un mod tragic. În vara anului 1980, Ioan a cerut-o de soţie pe iubita sa, dar aceasta a fost oprită de tatăl ei din a face pasul către căsnicie, pe motiv că era sărac.

Refuzul părinţilor a fost devastator pentru Mariana, care s-a sinucis după ce a băut o substanţă toxică produsă la fabrica Colorom, unde lucra ca tehnician.

Este divorţat şi are un băiat

Drama suferită în tinereţe l-a marcat pentru totdeauna pe finanţatorul lui FC Braşov. Ioan Neculaie s-a căsătorit ulterior, a făcut şi un copil, Andi, care are acum 26 de ani, dar a fost în permanenţă urmărit de relaţiile extraconjugale pe care le-a avut, divorţând la finalul anului 2006. De altfel, în oraşul în care locuieşte, patronul uzinelor Roman este cunoscut ca un adevărat „Don Juan", în urma cuceririlor făcute. Presa a scris de-a lungul vremii că Neculaie a avut idile, printre altele, şi cu Ana Maria Prodan, Ramona Gabor, Rocsana Marcu sau Bianca Drăguşanu.

Patronul lui FC Braşov a obţinut chiar cetăţenia SUA, însă nu s-a gândit niciodată să plece din Braşov pentru a se stabili acolo.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite