Braşov: Atelier de artă meşteşugărească, la Şcoala Generală Nr. 6 (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a III-a ediţie a programului „Iepuraşul la muzeu" iniţiat „Casa Mureşenilor" a ajuns la copiii de la Şcoala Generală Nr. 6.

Programul „Iepuraşul la muzeu“ a fost iniţiat de Muzeul „Casa Mureşenilor", se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani şi are ca scop educarea tinerilor şi atragerea lor spre muzeu. „Anul acesta este pentru prima dată când activităţile se desfăşoară nu doar la muzeu, ci şi la şcoală", a spus Ovidiu Savu, coordonatorul programului.

image

Elevii clasei a -III- a, coordonaţi de artista Agnes Ferencz au modelat astăzi în lut şi au creat vase, pe care ulterior le-au pictat cu multă atenţie. „Consider că este foarte important ca încă de mici să ştie cum se fac lucrurile şi să-şi dezvolte creativitatea. E foarte bine să poţi să faci ceva şi nu să ceri", a spus artista care i-a coordonat pe micuţi.

image
image

Copiii nici nu au simţit când s-a sunat de ieşire şi au dovedit că sunt creativi. „Mi-a plăcut tare mult să modelez lutul. E tare frumos să că putem face vaze. Acum pictez ce am lucrat şi fac o floare în mijloc“, a spus, încântată, Roxana Haidău.

image
image

Mâine, tot la şcoală, micuţii vor încondeia ouă, iar vineri vor asista la un spectacol de teatru, la sediul muzeului. „Am vrut o activitate de calitate pentru copii, o activitate care să se desfăşoare alături de profesionişti. Copiii pot să-şi aducă aminte, cu drag, peste ani despre aceste activităţi la care au luat parte, plus că nu se ştie niciodată ce hobbz-uri pot stârni", a declarat învăţătoarea Lucia Pepine.

image
image

Toate obiectele create în urma atelierelor meşteşugăreşti vor fi expuse vineri, la „Târgul de primăvară", organizat de Şcoala Generală Nr. 6.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite