Mountain Bike de superclasă în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia este destinată bikerilor profesionişti din toată ţara. În perioada 20-21 august, staţiunea montană va găzdui prima ediţie a Cupei României la mountain bike downhill.

Evenimentul va avea un grad de dificultate extrem de ridicat şi este dedicat doar concurenţilor cu o experienţă vastă în acest domeniu. Competiţia, care va alinia la start peste 50 de concurenţi din ţară, se va desfăşura în Poiana Braşov, pe un traseu care se întinde pe o distanţă de 3,4 kilometri. Zona de concurs este extrem de abruptă, întrucât are o pantă de 50%.

Startul se va da din masivul Postăvarul, iar sosirea va avea loc pe platoul din faţa clubului Rossignol. Organizatorii evenimentului sunt Pro Bike Braşov şi Promo Events Braşov, iar valoarea totală a premiilor se ridică la suma aproximativă de 6.000 de lei, competiţia desfăşurându-se sub egida Federaţiei Române de Ciclism.

Competiţia a debutat astăzi

Cupa României la Mountain Bike se va organiza pentru trei categorii: juniori (vârsta maximă 19 ani), elite (între 19 şi 30 de ani) şi hardtail (competiţie destinată bikerilor care vor conduce biciclete fără amortizor în spate). Cel mai mare premiu se va acorda celui care se va clasa primul la categoria elite, câştigătorul urmând să primească 1.700 de lei.

Competiţia se va desfăşura în sistemul contracronometru, iar participanţii vor concura individual. Astăzi au avut loc antrenamentele libere, iar mâine, de la ora 10.00, este programată şedinţa tehnică. Tot sâmbătă, de la ora 11.00, vor avea loc calificările, iar finala competiţiei se va desfăşura de la ora 14.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite