Campionatul Național de Viteză în Coastă se încheie la Râșnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 1-2 octombrie, orașul Râșnov (Valea Cetății) va fi gazda etapelor 15 și 16 din Campionatul Național de Viteză în Coastă, ultimele ale sezonului 2011. 

Pregătirile pentru concurs vor debuta sâmbătă dimineața, de la ora 9.00, cu recunoașterile cronometrate și vor continua cu cele două sesiuni de antrenamente. Concursul propriu-zis va începe sâmbătă, la ora 13.30, iar festivitatea de premiere este programată la ora 19.00, atât sâmbătă, cât și duminică.

Până în prezent, la competiția de la Râșnov s-au înscris 92 de concurenți, un număr record de participanți pentru acest sezon. Concursul se va desfășura pe DN 1E, între km 15 și 22, traseul având o lungime totală de 4,2 kilometri și o lățime de 6-8 metri, cu o rampă maximă de 8.4%. Atât sâmbătă, cât și duminică, în intervalul orar 8.00 - 18.00, DN 1E, pe sectorul 15-22 km, va fi închis.

Un alt record ce se va stabili la Râșnov este participarea mașinilor istorice, nu mai putin de 16 „clasice" fiind pe lista de start. Se poate spune că, pe Valea Cetății, se organizează un adevărat raliu al mașinilor de epocă, întrucât spectatorii vor avea posibiliatea să urmărească la lucru „bijuteriile" ce făceau senzație secolul trecut pe probele speciale sau pe circuite.

Astfel, nostalgicii vor vedea un Renault Gordini 12, mașina de curse a echipei naționale de la mijlocul anilor '70, Dacia 1100, care făcea furori prin anii '60, dar și BMW 2002, Alpine 110, Fiat 124 Abarth sau Lancia Fulvia. Etapele 15 și 16 din Campionatului Național de Viteză în Coastă sunt organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite