Sute de credincioși se înghesuie la moaștele Sfântului Mucenic Dumitru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la ora 19.00, când au sosit la Brașov Sfintele Moaște, sute de oameni stau la coadă pentru a ajunge să le atingă. Unii s-au așezat la rând încă de la ora 16.00.

Sfintele Moaște, depuse la Biserica Sfânta Treime din Șcheii Brașovului, i-au adunat pe credincioșii din întreaga țară, în același loc.

„Am venit să mă rog pentru fata mea, Roxana Elena. Este plecată în Italia, la Roma. Mă rog și pentru fratele meu, pentru prieteni, pentru toți cei dragi. Eu sunt credincioasă și practicantă și știu că este foarte importantă aducearea acestor moaște la noi. Brqșovul e mai ocrotit acum și brașovenii o vor duce mai bine. Fără Dumnezeu nu e nimic", ne-a mărturisit Anca Bednarovici, de 55 de ani.

image

Cu ore bune înainte de a ajunge la Brașov părți din Moaștele Sfântului Mucenic Dumitru, Izvorâtorul de Mir, dar și o bucată din Sfânta Cruce, oamenii s-au așezat la coadă, unii veniți chiar și cu copii de numai câțiva anișori.

„Am venit de la ora 16.00. Vreau să mă închin la Moaște și să mă rog pentru pacea și înțelepciunea noastră și a celor din jur", spune Delia Mitrea.

image

„Este o binecuvântare pentru orice oraș în care ajung aceste moaște. Soțul meu este preot și ne rugăm pentru sănătate și pentru copii", spune și Cristina Damian.  

image

La Biserica Sfânta Treime au fost depuse și o parte din moaştele Sfinţilor Români.

Moaștele au fost aduse de la Mitropolia Ardealului de la Sibiu și au fost înspoțite în permanență de o coloană oficială formată din maşini ale Jandarmeriei şi ale preoţilor.

image
image

La Brașov, Moaștele au fost întâmpinate de junii din cele șapte cete.

Miercuri, când se cinstește praznicul Naşterii Maicii Domnului, va avea loc o slujbă specială, săvîrşită de un sobor de preoţi în frunte cu Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La Biserica „Sfînta Treime" a fost adusă şi o icoană a Maicii Domnului de mari dimensiuni, care a fost dăruită acestei biserici. Icoana are 1,80 metri înălţime şi 1,20 metri lăţime și a fost pictată într-o mănăstire din Bucovina.

image

 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite