Două firme braşovene , „vedete“ la Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condmag şi Ropharma au fost incluse de brokeri pe lista companiilor ale căror acţiuni ar reprezenta o investiţie bună în acest an.

Specialiştii în brokeraj recomandă jucătorilor la Bursă să mizeze pe acţiunile a două companii braşovene - Condmag şi Ropharma. Potrivit acestora, Condmag are unul dintre cele mai solide bilanţuri dintre companiile de pe bursă (nu are credite bancare semnificative) şi este totodată una dintre cele mai ieftine acţiuni, relatează bzb.ro. Firma dispunea la 30 septembrie de lichidităţi de 27,7 milioane de lei.

În ceea ce priveşte Ropharma Braşov, specialiştii mizează pe managementul companiei, omul de afaceri Mihai Miron, fondatorul societăţii, fiind unul dintre cei mai de succes antreprenori de pe piaţa farmaceutică din România. Compania a avut o dezvoltare explozivă, afacerile Ropharma majorându-se de 10 ori în ultimii şapte ani şi pe fondul unor fuziuni şi achiziţii, iar profitabilitatea s-a îmbunătăţit substanţial pe măsură ce firma a acumulat masă critică, mai relatează bzb.ro.

Mihai Miron a fost surprăza Topului Forbes 500 de Miliardari din 2011, reuşind să urce 21 de poziţii în top Forbes 500 Miliardari, fiind astfel al doilea cel mai bogat om de afaceri din Braşov. Pe locul 97 la nivel naţional, Mihai Miron, are o avere estimată la 48-50 de milioane de euro, cu patru milioane de euro mai mare decât anul trecut când era pe locul 118 în top Forbes 500 Milionari.

Mihai Miron a inaugurat în 2011 Spitalul „Sfântul Constantin", o investiţie de 20 de milioane de euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite