Ciorbă de balaur şi Gingis Han în pâine, specialităţi la Turnirul Cavalerilor / VEZI FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delicii ca burta de balaur în pâine, Gingis Han în pâine, cârrnaţi bavarezi, dar şi alte specialităţi medievale au făcut deliciul publicului la festivalul Turnirul Cavalerilor din Braşov. Concertul trupei Phoenix, care a avut loc aseară, a fost momentul culminant al evenimentului.

Turiştii veniţi din toată ţara au plecat de la festival cu obiecte artizanale executate pe loc de meşteşugari, dar şi cu experienţă în luptele medievale.

image

Cavalerii şi domniţele au invadat Arena Liceului Sportiv pentru a oferi spectacole de neuitat pentru vizitatori. „Am venit de la Râmnicu Vâlcea, într-o scurtă exursie şi suntem foarte încântaţi de ceea ce am găsit la Braşov. Organizatorii au reuşit să aducă aici un colţ din epoca medievală", a spus Ioan Dobrete, 36 de ani, agent de vânzări.

image

Nu au lipsit dansurile medievale, dar nici turnirurile încinse de cavaleri pentru inimile frumoaselor prinţese, luptele cu spada şi nici aruncatul cu lancea asupra porcului mistreţ.

image

Turiştii au avut ocazia se se dueleze pe buşteni şi să admire caii aduşi special pentru turniruri. Cei mai mici au făzut plimbări în arenă cu poneiul Jimmy şi au închiriat costume pentru a face fotografii.

„Îmi place foarte mult de Jimmy, pentru că este ascultător", ne-a spus Victor, un puştan de numai 3 ani. Copiii au putut gusta dulciuri delicioase, au învăţat să mânuiască sabia şi să tragă cu arcul.

image

Mâncare medievală

 Mâncarea, dar şi licorile medievale au fost atracţia festivalului. Cazane întregi de burtă de balaur şi ospăţ cavaleresc au fost gustate în premieră de turşti. „Mâncarea este un fel de tocană cu cartofi şi carne de porc sau vită. Este, practic, un fel de gulaş unguresc, făcut într-un mod special", a spus Silvia Goşman, vânzătoare.

image

Alte specialităţi bavareze au putut fi degustate de turişti. Seara, membrii trupei Phoenix au urcat pe scenă şi au făcut spectacol pe Arena Liceului Sportiv.

image

În cadrul festivalului are loc şi primul concurs de lupte cavalereşti din România.

Reprezentanţii ordinelor cavalereşti din ţară vor demonstra în urma competiţiei de full contact că sunt aşi la mânuitul spadei, sabiei şi scutului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite