STOP VOT! Braşovenii şi-au votat medicii cu care se mândresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adevarul vă va prezenta începând de luni, medicii cu care Braşovul se mândreşte. Foto: Arhivă
Adevarul vă va prezenta începând de luni, medicii cu care Braşovul se mândreşte. Foto: Arhivă

Începând de luni, 7 noiembrie, puteţi afla poveştile de viaţă ale celor mai iubiţi cinci medici din Braşov.Clasamentul final va fi stabilit de cititorii care au votat pe brasov.adevarul.ro, de un juriu de specialitate şi de redacţia „Adevărul", fiecare având un procent de 33% din valoarea votul final.

Cei mai mulţi cititori au votat cu sufletul şi au scris mesaje emoţionante despre medicii pe care îi preţuiesc. Cei mai votaţi medici de către cititori au fost Ioan Oprea, medic neonatolog la Maternitatea Braşov, specialist care a reuşit multe „minuni" şi a ajutat să supravieţuiască bebeluşi de doar câteva sute de grame.

Un loc important în preferinţele cititorilor îl ocupă Mihai Ion, chirurg la Spitalul Militar. Medicul a reuşit, acum şapte ani, să facă, în premiră pentru Braşov, o operaţie de înlocuire a esofagului.

Un alt medic foarte votat a fost ginecologul Cezar Podaşcă, poate cel mai căutat specialist din Braşov în acest domeniu. Medicul este recunoscut pentru calmul său şi apreciat de paciente pentru blândeţea şi profesionalismul de care dă dovadă.
Un alt medic apreciat de braşoveni este Valeriu Bronescu. Specializat în domeniul ORL, medicul a realizat, în această primăvară, prima operaţie din ţară de dilatare a trompei lui Eustache, în cazul unei otite cronice seroase.

Lista juriului

Şi redacţia „Adevărul", împreună cu un juriu de specialitate a stabilit o listă cu medici care fac cinste oraşului. Printre aceştia se numără: Mircea Radu, neurochirurg Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă, Ioan Oprea, neonatolog la Maternitatea Braşov, Cristian Badea- chirurg Spitalul Militar, Mihai Ion, chirurg, Spitalul Militar, Dan Grigorescu, chirurg plastician, Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă, Valeriu Bronescu, medic primar ORL, Cezar Podaşcă, ginecolog,
Ionel Moldovan, ginecolog, Alexandru Oanţă, medic primar dermatolog,
Ioan Rus, medic primar cardiolog, etc.

Printre medicii apreciaţi de juriu şi redacţia „Adevărul" se află Mircea Radu, medic primar neurochirug. Anul acesta a reuşit, în premieră naţională să trateze hernia de disc fără bisturiu. Metoda a fost preluată din Statele Unite ale Americii. Procedeul constă în încizarea pielii şi introducerea, până la nivelul vertebrei, a unei tije metalice.

Un alt medic apreciat de juriu şi redacţie este Cristian Badea, chirurg la Spitalul Militar. Specialistul a realizat mai multe operaţii în premieră care au presupus eliminarea pe care chirurgicală a unor tumori gigant care cântăreau câteva kilograme.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite