50 de lei consultaţia la medicul de familie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie braşoveni au decis să se solidarizeze cu colegii din ţară şi să nu semneze contractele cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii spun că prevederile noului document îi va băga în faliment.

100 de medici de familie braşoveni s-au întâlnit, ieri, pentru a discuta despre protestele din următoarea perioadă. pe care le vor pune în aplicare în următoarea perioadă. Medicii „Am decis să ne solidarizăm cu colegii din ţară şi nu semnăm nici noi contractele cu CAS. Însă până la 1 aprilie mai e suficient timp să se schimbe ceva. În forma actuală, contractul ne duce la faliment. Nimeni nu doreşte un contract din care nu va putea duce bani acasă. Este prematur să spunem acum câţi medici din Braşov nu vor semna contractele şi este foarte posibil să fie medici care le vor semna din frică", a declarat pentru bzb.ro, Şerban Mircescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Braşov.

Discriminare între pacienţi şi consultaţii doar pe bani

Dacă medicii nu vor mai semna contractele oricine intră în cabinet va plăti. „ Este posibil ca dacă nu vom încheia contracte, de la 1 aprilie, cine va intra în cabinet va plăti. N-am stabilit nişte tarife, încă", a mai spus Mircescu. Există însă zvonuri că o consultaţie va costa 50 de lei.

Una dintre cele mai stupide prevederi ale contractului cadru este aceea conform căreia bolnavii cronici vor avea dreptul la o singură consultaţie gratuită odată la 3 luni. În plus şi numărul reţelelor conpensate şi gratuite pe care le va putea elibera un medic de familie a fost redus, din lipsa fondurilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite