Braşov: Maternitatea, scoasă la vânzare la preţul de 3,3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea veche a maternităţii Braşov a fost revendicată, încă de la începutul anului 2008, de către Biserica Evanghelică. După mai multe runde de negocieri între Consiliul Judeţean, care administrează unitatea sanitară, şi biserică, aceasta a luat decizia să facă o ofertă de vânzare.

Suma totală pe care ar trebui să o achite CJ, conform raportului de evaluare, pentru clădirea de aproximativ 7.000 de metri pătraţi şi terenul aferent ar fi de peste 3,3 milioane de euro. Propunerea va fi discutată, mâine, în plenul CJ.

Până acum, orice investiţie la Maternitate a fost blocată din cauza retrocedării. Anul acesta, spitalului i-a fost alocată suma de 7, 5 milioane de euro, pentru refacerea clădirii vechi, din care 1,5 milioane de euro s-au cheltuit deja pe studii de fezabilitate şi alte documente.

Potrivit Ministerului Sănătăţii vor fi reabilitate instalaţiile de încălzire şi ventilaţie pentru realizarea unui microclimat optim şi a unei presurizări corespunzatoare în spaţiile ATI. Vor mai fi schimbate conductele şi instalaţia electrică, vechi de 60 de ani şi va fi schimbat şi ascensorul. Suprafaţa care va fi reabilitată este de 6.059 metri pătraţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite