S-a semnat contractul pentru modernizarea Maternităţii Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii (MS) a semnat contractul pentru modernizarea mai multor secţii ale Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea" Braşov, valoarea lucrărilor fiind de peste 3,6 milioane de euro.

Suprafaţa care va fi reabilitată este de 6.059 metri pătraţi, se aratăîntr-un comunicat al ministerului. Potrivit Ministerului Sănătăţii, vor fi realizate lucrări de corectare a fluxurilor şi circuitelor funcţionale necesare desfăşurării activităţii secţiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească şi a funcţiilor asepsiei progresive.

15.625.071,45 lei, valoarea contractului

De asemenea, vor fi reabilitate instalaţiile de încălzire şi ventilaţie pentru realizarea unui microclimat optim şi a unei presurizări corespunzătoare în spaţiile ATI. Tot din aceste fonduri se va asigura şi reabilitarea instalaţiilor electrice şi dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale, precum şi reabilitarea instalaţiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducţiei de apă sterilă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, fondurile vor fi suficiente şi pentru construcţia unui nou ascensor. Valoarea totală a contractului este de 15.625.071,45 lei (TVA 24%) şi se realizează în cadrul Proiectului privind reforma sectorului sanitar - faza a 2-a, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Lucrările de reabilitare vor începe în toamna lui 2010 şi se vor finaliza în primăvara anului 2012.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite