Marcel Butuza, locul 56 la finalul Raliului Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanul Marcel Butuza a încheiat ultima etapă a Raliului Dakar pe locul 55, la 22 de minute şi 36 de secunde de învingător, şi raliul pe poziţia 56.

Celălalt român din competiţie, Emanuel Gyenes a terminat etapa a 13-a pe locul 25, la 10 minute şi 36 de secunde de Verhoeven, şi s-a clasat la general pe poziţia 17. Potrivit echipei Vectra Racing, Gyenes a câştigat clasa Maraton din cadrul Raliului Dakar. Piloții care se înscriu la clasa Maraton nu au voie să schimbe motorul motocicletei pe durata întregului raliu, în timp ce restul au dreptul să schimbe trei motoare de-a lungul evenimentului.
Pilotul spaniol Marc Coma (KTM) a câştigat, sâmbătă, Raliul Dakar la clasa moto, competiţie la care românul Emanuel Gyenes a ocupat locul 17 în clasamentul general, informează site-ul oficial al competiţiei.
Coma a câştigat raliul după ce olandezul Frans Verhoeven (BMW) s-a impus în etapa a 13-a, ultima a competiţiei, desfăşurată între oraşele Cordoba şi Buenos Aires. Verhoeven a fost cronometrat cu timpul de o oră, 25 de minute şi 7 secunde, iar Coma a terminat ultima etapă la două minute şi 16 secunde de belgian, pe locul 5. Poziţia a doua a fost ocupată de portughezul Helder Rodrigues (Yamaha, la 5 secunde de învingător), iar pe locul trei s-a clasat brazilianul Jean de Azevedo (KTM, la 19 secunde).
La general, Marc Coma a încheiat competiţia pe primul loc, fiind urmat de francezul Cyril Despres, câştigătorul de anul trecut, şi de Helder Rodrigues.
"Am încercat să îmi fac cursa, să fiu concentrat asupra posibilităţilor mele, asupra pilotajului meu şi nu am făcut nicio greşeală. Era singurul mod în care puteam să câştig", a declarat Coma, informează AFP.
Cyril Despres a afirmat că nu îl încântă clasarea pe locul doi, dar îl mulţumeşte. "Dacă sunt dezamăgit? Şi da şi nu. Am 36 de ani, am participat la 11 ediţii ale Raliului Dakar, am opt clasări pe podium, ştiu cât de cât la ce să mă aştept", a adăugat francezul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite