Maratonistul Andrei Roşu aleargă 177 de kilometri în 30 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Roşu a plecat astăzi în cursă şi va ajunge mâine la ora 16.00 la Bucureşti. Foto: Bogdan Crăciun
Andrei Roşu a plecat astăzi în cursă şi va ajunge mâine la ora 16.00 la Bucureşti. Foto: Bogdan Crăciun

Tânărul de 35 de ani este singurul român care a participat vreodată la maratonul de la Polul Nord, iar acum vrea să strângă bani pentru Hospice „Casa Speranţei".

Andrei Roşu este născut în Braşov, iar acum lucrează la o mare corporraţie din Bucureşti. Are muncă de birou şi spune că s-a apucat de alergat acum un an şi jumătate. Tânărul este singurul român care a participat, anul trecut, la Maratonul Polului Nord. El a trecut linia de sosire în aproximativ opt ore de la start şi s-a clasat pe locul 18. A alergat la o temperatură de -20 de grade Celsius şi afundat până la gleznă în zăpadă.

Cursa Braşov-Bucureşti în 30 de ore este cea mai mare provocare a vieţii lui de până acum. „În total, până la sosirea în Bucureşti sunt 177 de kilometri. Este o distanţă pe care nu am mai parcurs-o până acum. Sper să termin în 30 de ore şi să sosesc la Bucureşti, vineri, la ora 16.00. Apoi voi dormi probabil două zile", spune maratonistul, care a plecat de la Braşov la ora 11.00.

Sprijin pentru Hospice

Prin această cursă Andrei vrea să ajute Fundaţia Hospice „Casa Speranţei" din Braşov şi să atragă atenţia oamenilor, astfel încât aceştia să facă donaţii. Andrei Roşu vrea să adune 10.000 de euro pentru fundaţia care se ocupă de tratamentul bolnavilor incurabili de cancer. „Am văzut multe fundaţii, sunt peste tot în ţară, însă ce am întâlnit aici la Hospice m-a impresionat. Sunt oameni care pun foarte mult suflet în ceea ce fac şi asta m-a determinat să mă alătur lor", a adăugat Andrei Roşu.

Maratonistul a deschis deja conturi pentru ca oamenii să facă donaţii pentru Hospice. Acestea sunt : RO32BACX0000000271656001 - cont în RON sau RO05BACX0000000271656002 - cont in EUR, cod SWIFT - BACXROBU (ambele deschise la UniCredit Tiriac Bank).


Ce înseamnă Hospice

Fundaţia Hospice „Casa Speranţei" a împlinit, în august, 19 ani de funcţionare. A îngrijit până în prezent peste 10.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile din Braşov şi Bucureşti. La Braşov fundaţia are posibilitatea să asigure pacienţilor săi internare în unitatea spital de 19 locuri. Sute de bolnavi primesc îngrijiri la domiciliul. Fundaţia are nevoie de 100.000 de euro până la finele anului, pentru a asigura tot ce este necesar celor peste 400 de pacienţi aflaţi acum în îngrijirea Hospice.

Citiţi mai multe, mâine în ziarul Adevarul de Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite