Loredana Tinca, artista care face prăjituri de poveste VEZI FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana Tinca. Foto: Bogdan Crăciun
Loredana Tinca. Foto: Bogdan Crăciun

Tânăra a fost atrasă dintotdeauna de măestria şi pasiunea cu care bunica sa pregătea mâncăruri felurite. De câţiva ani, Loredana a început să prepare singură torturi personalizate pentru cele mai frumoase ocazii.

Braşoveanca a făcut în copilărie o pasiune pentru dulciurile bunicii şi cele ale străbunicii. Minunile care ieşeau din mâinile celor două gospodine erau un deliciu pentru nepoţi.

„Am fost atrasă de bucătărie încă din şcoala primară. Îmi aduc aminte cu plăcere de orele de gospodărie petrecute alături de colegii şi de învăţătoarea mea, experimentând de la o oră la alta diverse reţete de dulciuri pe care, încă de pe atunci, le preparam cu deosebită plăcere şi pasiune. Nu pot uita de prăjiturelele «caise» care mi-au ieşit foarte bune, cu ajutorul din umbră al străbunicii mele. Numai ea ştia care sunt ingredientele care pot face «caisele» pufoase", spune Loredana.

Gustul prăjiturilor făcute cu dragoste se confundă acum, în sufletul Loredanei, cu gustul dulce al copilăriei. Pasiunea braşovencei pentru prăjituri a prins viaţă mult mai târziu. „Totul a început întâmplător, fără însă a se transforma imediat într-o mare pasiune. Cu ceva timp în urmă, într-o duminică, căutam ceva în mansarda casei bunicilor mei. Printre multitudinea de lucruri prăfuite am descoperit nişte carneţele vechi, despre care am aflat ulterior că erau, de fapt, reţete pe care bunicul meu, colonel în rezervă al Armatei Române, într-una din misiunile lui din al doilea război mondial, le-a găsit într-o casă ce fusese bombardată. Citind în mod repetat reţetele, am început să cred că am datoria măcar să încerc să le prepar", îşi aminteşte tânăra.

Torturi personalizate

În urmă cu trei ani, Loredana a devenit mămică. Stând acasă cu băieţelul ei, tânăra a avut timp să îşi exploreze pasiunea. Împreună cu o prietenă, aceasta a început să decoreze torturi pentru ocazii speciale. Prăjiturile Loredanei au căpătat astfel viaţă şi au început să înveselească orice aniversare. „Am studiat, am citit, am învăţat, am luat notiţe şi am experimentat chiar şi noaptea, în încercarea de a face dulciuri de calitate, acasă, numai din ingrediente naturale, proaspete, care să fie decorate pe măsură. Gustul, designul şi unicul sunt desiderate pe care eu le respect şi le combin de fiecare dată, pentru ca aceste delicatese să fie în final savurate şi apreciate pe măsura muncii depuse şi a calităţii lor", spune braşoveanca.

Loredana Tinca
image
Loredana Tinca

Personaje de poveste

Loredana Tinca ornează torturile original, în funcţie de ocazia pentru care sunt pregătite. „La început nu dormeam nopţi la rând gândindu-mă ce tematică să abordez pentru tortul pe care urma să-l fac în ziua următoare. În timp însă, temerile mele că nu voi reuşi să fac cu adevărat o surpiză sărbătoritului s-au spulberat. Acum aleg personaje renumite din desene animate sau din viaţa de zi cu zi în funcţie de tematica evenimentului.La fel aleg şi ingredientele care sunt diferite pentru fiecare tort în parte", explică tânăra.

image
image
Loredana Tinca

Întrebări şi răspunsuri

Primiţi ajutor la prepararea torturilor?

Pentru mine cel mai mare ajutor este susţinerea şi încurajarea din partea soţului meu, care are grijă de piticul nostru cât timp eu sunt în bucătărie. Tot soţul meu este cel care îmi scrie mesajele pe torturi. Când el nu este acasă intru puţin în panică, pentru că nu am un scris tocmai frumos.

Aveţi de gând să faceţi o afacere din pasiunea dvs?

Punând suflet în tot ceea ce fac nu a putut sa iasă decât bine, şi asta nu o spun eu, o spun cei care au gustat măcar o dată din torturile mele, iar asta mă face fericită şi încrezătoare că într-o zi voi avea afacerea mea, pornită din pasiune.

Ce-i place

„Îmi plac plimbările în compania baieţelului meu, Alex, mai ales de când a învăţat să meargă pe bicicletă, duminicile în vizită la părinţi, suprizele făcute de soţ. Îmi plac oamenii hotărâţi, care ştiu ce vor, care spun lucrurilor pe nume. Îmi plac provocările şi sunt dornică să învăţmereu ceva nou".

Ce nu-i place

„Nu îmi place politica, aşa că stau deoparte când vine vorba de orice fel de discuţii de acest fel. Nu îmi plac oamenii făţarnici şi linguşitor. Detest situaţiile în care întâlnesc astfel de oameni şi îi evit pe cât posibil".

Profil

Născută. 28 aprilie 1976, Braşov

Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice (finanţe-bănci)

Familie. Căsătorită, un copil

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite