Naomi Robu, singura elevă de nota 10 la admiterea la liceu în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performanţa de a intra la liceu cu nota maxină a abţinut-o Naomi Robu, care locuieşte în comuna Recea din Braşov. Tânăra va studia la Colegiul „Radu Negru" din Făgăraş, la specializarea Ştiinţele Naturii. A ales acest liceu pentru că se află mai aproape de casa ei şi pentru că a format elevi de elită.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat ieri, de pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, care este liceul la care au intrat. Mulţi dintre ei şi-au completat cu multă atenţie fieşele de înscriere, astfel că nu prea au fost luaţi prin surprindere. Totuşi, chiar dacă se aşteptau să intre la liceele dorite, elevii au blocat site-ul edu.ro pentru a vedea rezultatele repartizării. Pentru cei care nu au acces la internet sau vor o asigurare în plus, listele cu elevii admişi vor fi afişate, astăzi, la fiecare unitate de învăţământ gimnazial, precum şi la centrele de înscriere.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LA CE LICEU AI INTRAT

Elevă eminentă

Judeţul Braşov se poate mândri cu o singură elevă carea avut nota maximă la admiterea în liceu. În toţi cei opt ani de studii, Naomi a terminat Şcoala Generală din Recea, nu a avut nicio medie de 9.00 şi spune că a învăţat bine pentru că îşi doreşte o carieră strălucită. Chiar dacă a fost singura din judeţ cu media 10.00 la admitere şi putea intra la prestigioasele Colegii „Şaguna" sau „Meşotă", eleva a ales Colegiul Naţional „Radu Negru" din Făgăraş. Vestea că a intrat la liceul dorit a bucurat-o foarte mult. „Sunt foarte fericită că am reuşit să intru acolo unde mi-am propus. Am ales Făgăraşul pentru că este mult mai aproape de casă şi pentru că «Radu Negru» este un liceu foarte bun. Profilul de ştiinţele naturii l-am ales pentru că îmi doresc să urmez Medicina", a spus eleva.

Topul liceelor din Braşov unde s-a intrat cu cele mai mari medii

A învăţat în curtea casei

Naomi spune că nu i-a fost deloc greu să obţină numai medii de 10.00 şi că a preferat să înveţe în grădină, la aer curat. „Am avut profesori foarte buni, m-am bucurat de susţinerea familiei, practic toate împrejurările mi-au fost favorabile. De cele mai multe ori învăţam în curte pentru că era linişte şi aer curat", ne-a mărturisit tânăra. Spune că îşi foloseşte timpul liber, în mod constructiv, adică citind. „Îmi place să citesc cărţi care îmi schimbă viziunea despre viaţă, dar lecturez cu plăcere şi cărţile de aventură. Mi-a plăcut foarte mult «La răscruce de vânturi»", a spus Naomi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite