„Sfârşitul Ceauşeştilor“, un succes la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grigore Cartianu s-a întâlnit cu cititorii din Braşov. Librăria Adevărul s-a umplut în această dimineaţă de braşoveni dornici să-l întâlnească pe autorul cărţii „Sfârşitul Ceauşeştilor", Grigore Cartianu, redactor-şef Adevărul. Deşi lansarea cărţii la Braşov era programată pentru ora 11.00, autografele au „curs" cu mult înainte de ora programată.

Lansarea de la Braşov a fost aşteptată de braşovenii nerăbdători să obţină autografe de la autor şi să discute cu acesta pe marginea subiectului cărţii „Sfârşitul Ceauşeştilor". Autorul i-a provocat pe cititori la discuţii libere pe tema Revoluţiei şi a morţii dictatorilor României. Alături de Grigore Cartianu au stat invitaţii săi Doru Munteanu, preşedintele Filialei Uniunii Uniunii Scriitorilor din Braşov şi pisctorul Gabi Stan.

image

Mă aflam la Bucureşti în timpul lansării cărţii lui Grigore Cartianu la Bookfest şi am rămas uimit de auditoriul numeros de la standul Adevărul, dar şi de vânzarea de care s-a bucurat volumul. Cred că demersul făcut de jurnalistul Grigore Cartianu este unul îndreptăţit, iar cartea va fi un ajutor pentru cel care va scrie istoria Revoluţiei din decembrie '89", a spus Doru Munteanu despre cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor".

„Cartea este un demers jurnalistic"

Grigore Cartianu le-a împărtăşit braşovenilor trăirile lui legate de Revoluţie, dar şi motivele care l-au determinat să ducă la bun sfârşit un proiect atât de controversat, care a stârnit neplăceri în rândul multor actori principali ai  Revoluţiei, astăzi încă în viaţă.  

image

Sunt trei zile în care românii nu au ştiut nimic despre soţii Ceauşescu, trei zile în care la televizor nu se mai spunea nimic despre ei. Doar în seara de 25 decembrie am primit imagini cu procesul şi execuţia celor doi. Ei bine, când am început să scriu această carte am vrut să reconstitui cele trei zile ale dictatorilor în condiţii de revoluţie, de asalt permanent, în care te întrebai dacă cei doi mai sunt sau nu la putere", a spus Grigore Cartianu.

image

El a adăugat că nu se consideră istoric şi nici scriitor, dar că acest demers jurnalistic are menirea de a scoate din „amorţeală“ Parchetul din România, care are toată puterea să cerceteze faptele Revoluţiei aşa cum au fost.

Grigore Cartianu îi aşteaptă astăzi pe braşoveni până la ora 18.00, pentru a le oferi autografe şi pentru a le răspunde la întrebări. „Va fi şi un volum doi al acestei cărţi care se va numi «Crimele revoluţiei », pe care sper să-l lansez prin luna septembrie. Unul dintre capitole va fi şi Braşovul şi victimele de aici", a mai spus Cartianu.

Unde găsiţi „Sfârşitul Ceauşeştilor"

Cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu, publicată la editura Adevărul Holding poate fi cumpărată de la Librăria Adevărul din Braşov, de pe  strada Michael Weiss nr. 9 sau de la sediul Adevărul de Seară Braşov, Clădirea Cristiana, B-dul Eroilor nr. 3 A, parter. Cartea costă 14,95 de lei şi a fost clasată pe primul loc în topul vânzărilor la Târgul de Carte „Bookfest", unde a şi fost lansată.

Citiţi şi: Constanţa: Târg de carte cu 70% discount, de la 1 iulie pe litoral

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite