Ploaie de flori pentru Lavinia Guită, copilotul de la Tuzla FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lavinia Guită, singura femeie din ţară capabilă să piloteze avioanele de tip AN2 a fost înmormântată astăzi, la Vlădeni, judeţul Braşov, satul în care tânăra a crescut. Familia, prietenii şi colegii au condus-o în lacrimi pe Lavinia Guită, spre ultimul ei zbor.

Lacrimile au fost acoperite de flori. Flori paraşutate din cer de către cei care i-au fost colegi. Toată viaţa sa, Lavinia Guită şi-a dorit să fie aproape de cer. A colindat printre nori cu pasiune şi cutezanţă.

Lavinia a avut o pasiune înnăscută pentru zbor. Trăia cu toată fiinţa sa doar atunci când zbura. Era foarte interesată de mecanismele de zbor, ca un medic faţă de organismul uman, apartele erau extrem de bine cunoscute de ea şi nu-mi explic cum de s-a întâmplat o asemenea tragedie. Am aflat de la televizor despre moartea sa şi sunt şocat şi în acest moment, mai ales că ne pregăteam să mergem la nunta ei", a spus, îndurerat Traian Iştfan, unchiul Lavinei.

image

Lavinia Guită este descrisă de apropiaţi şi prieteni ca fiind o fire băieţoasă, mereu activă şi hotărâtă. A vistat la carieră în aviaţie încă de când era doar un copil şi tatăl său o plimba cu elecopterele de stropit culturile, fiind inginer agronom. Şi tatăl tinerei a avut o soartă tragică, pierind pe când Lavinia avea doar 18 ani.

image

La 26 de ani, Lavinia Guită era unul dintre cei mai apreciaţi piloţi romani. La vârsta la care mulţi se tem să plece de acasă, tânara a avut curajul de a ţâşni spre cer şi de a nu privi în urmă.

image

În urma accidentului de la Tuzla, corpul Laviniei a fost găsit la un metru distanţă de avionul prabuşit, semn că Lavinia s-a luptat pentru viaţă. Ar fi vrut să mai zboare, însă aripile ei s-au frânt prea repede. Lavinia Guită era copilot în timpul tragicului accident de la Tuzla.

Lavinia era oriunde, oricând. A luptat până în ultima clipă pentru viaţa ei şi acest lucru este demonstrat de faptul că este una dintre cei care au sărit din avion", a spus cel care uram să-i devină soţ, coleg cu Lavinia la Şcoala de Aplicaţii pentru Forţele Aeriene de la Boboc. Tânărul a găsit puterea de a purta pe umeri coşciugul celei care i-a fost logodnică.

Lavinia a fost înmormântată cu onoruri militare. Lavinia Guită s-a alăturat, acum, escadrilei de piloţi din ceruri.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite