Cursuri de formare profesională gratuite pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eniko Mălăcea, preşedinta Asociaţiei Novum şi managerul proiectului Centrum, a explicat beneficiile proiectului
Eniko Mălăcea, preşedinta Asociaţiei Novum şi managerul proiectului Centrum, a explicat beneficiile proiectului

Stagiile de pregătire vor fi organizate de Asociaţia Novum, prin proiectul „Centrum". „Centrum" a fost lansat oficial ieri şi se adresează femeilor şi grupurilor vulnerabile. Evenimentul de lansare a fost sponsorizat de Kronospan.

Proiectul „Centrum" a fost lansat la Centrul Cultura Reduta şi oferă femeilor şi grupurilor vulnerabile posibilitatea de a se integra în societate. Concret, acestea pot urma gratuit o serie de cursuri importante pentru dezvoltarea lor atât în plan personal, cât şi profesional. Lansarea oficială a proiectului a fost susţinută de compania Kronospan.

„Kronospan a susţinut acest eveniment, care este foarte important. În cadrul acestui proiect, femeile şi persoanele care aparţin unor grupuri defavorizate vor putea urma cursuri de dezvoltare profesională continuă.

Este important să ne implicăm şi este bine să-i cunoaştem pe viitorii colegi, fiindcă ne gândim să angajăm o parte dintre ei şi baza noastră de date va primi CV-uri venite din partea lor", a spus Oana Bodea, manager PR al companiei Kronospan.

Cursuri variate pentru femei

Prin proiectul lansat ieri, cei interesaţi se pot califica sau recalifica şi au şansa să-şi construiască un alt viitor. „Proiectul este cu cofinaţare din Fondul Social European şi va dura trei ani. Oferim cursuri gratuite de consultanţă, competenţe anteprenoriale, limbă engelză pentru afaceri, manager de proiect, dezvoltarea competenţelor de utilizare a calculatorului, consultanţă în afaceri, organizată în Braşov, Bacău şi Cluj, dar şi cursuri de calificare în meseria de cameristă şi alte meserii", a spus Eniko Mălăcea, preşedintele Asociaţiei Novum şi managerul proiectului Centrum.

Valoarea proiectului se ridică la peste un milion de euro, iar reprezentanţii Asociaţiei Novum sunt încrezători în reuşita lui. „Eu sunt un beneficiar al altor proiecte şi prin cel de faţă încercăm să atragem femei pentru a fi consiliate în a deschide o afacere.

De exemplu, avem o doamnă care a pregătit aranjamente florale, lenjerie de pat sau ştergare, pe care a reuşit să le facă după ce a primit consultanţă în cadrul proiectelor noastre. Dorinţa noastră este ca femeile să înţeleagă că vom începe noi cursuri prin care le putem ajuta să se recalifice", a spus Marcela Coşnean, cofondator al Asociaţiei Novum.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite