Noua şcoală din Sânpetru, mobilată de Kronospan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Sânpetru sunt extrem de încântaţi că au bănci noi. Foto: Stelian Grăjdan
Elevii din Sânpetru sunt extrem de încântaţi că au bănci noi. Foto: Stelian Grăjdan

De Moş Nicolae, elevii de la Şcoala Generală din Sânpetru au avut parte de o surpriză plăcută, când au vâzut că din sălile lor de clasă au dispărut vechile bănci, iar în loc au găsit mobilier nou-nouţ.

Compania Kronospan a investit 4.000 de euro şi a cumpărat mobilier pentru toată şcoala, de la bănci, până la dulapuri sau catedre. „Acest proiect face parte din programul nostru de responsabilitate socială privind susţinerea educaţiei. Ne dorim condiţii normale pentru copii în şcoli şi încă de acum trei ani am demarat acest proiect. Am mai dotat cu mobilier o grădiniţă şi o şcoală din cartierul Noua", a precizat Oana Bodea, director pr. marketing la Kronospan.

Şcoala din Sânpetru a fost finalizată toamna aceasta, însă edilii nu au mai avut bani şi pentru dotarea spaţiilor. „Construcţia noii şcoli a fost realizată din resurse proprii şi cu fonduri de la Consiliul Judeţean, fiind nevoie de aproximativ un milion de euro, fără TVA. A fost un efort bugetar destul de mare, aşa că nu am mai avut fonduri pentru dotări, dar cu ajutorul Kronospan am reuşit să avem o şcoală modernă", ne-a spus Ioan Rus, primarul comunei Sânpetru. O şcoală nou în Sânpetru era necesară, mai ales că numărul copiilor a crescut în ultimii ani, iar biserica evanghelică revendicase vechile spaţii.

Micuţii, cei mai entuziaşti

Şi cei peste 200 de elevi parcă vin mai cu drag la şcoală, după ce au băncuţe noi. „Sunt foarte frumoase şi o să avem grijă de ele. Sub nicio formă nu o să le mâzgălim", ne-a spus Petruţa Maria Coman, elevă în clasa I, la Şcoala Generală din Sânpetru. „Aveam nevoie de bănci noi şi ne bucurăm că ne-au ajutat cei de la Kronospan în acest sens", consideră şi învăţătoarea Mátyás Gabriela.  

Nu este pentru prima dată, când Kronospan le vine în ajutorul elevilor din Sânpetru. Compania a mai alocat, acum doi ani, în jur de o mie de euro, pentru ca în şcoală să fie înfiinţat atelierul „mâini îndemânatice", unde micuţii învaţă de la jocuri, până la desen sau lucru manual. „Mobilierul era foarte uzat şi le mulţumim foarte mult celor de la Kronospan că ne-au ajutat să dotăm toate cele opt săli de clasă, dar şi laboratoarele şi sala de lectură", a declarat Ruxandra Gruben, directoarea şcolii din localitate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite