Braşovul va avea cea mai „tare“ pistă de karting din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prezentarea proiectului a luat parte şi cel mai valoros pilot de karting din lume, italianul Marco Ardigo.

Cel mai modern circuit de karting din România va fi construit la Prejmer, pe DN 11, kilometrul 16. Proiectul complexului sportiv de aproape 2 milioane de euro a luat naştere în urmă cu trei ani, iar  lucrările au demarat în decembrie 2009, urmând să se finalizeze în luna iulie a acestui an. Întreg complexul sportiv se întinde pe o suprafaţă de 15 hectare.

Pista de karting este cea mai modernă din ţară, va avea o lungime de 1250 de metri, o lăţime de 8-10 metri şi 14 viraje (şapte pe stânga şi şapte pe dreapta). Cea mai lungă linie dreaptă a circuitului are 170 de metri.

image

Complexul va mai cuprinde o şcoată de pilotaj de karturi, un garaj pentru aceastea, dar şi un showroom. În plus, va avea o parcare de 500 de locuri, un restaurant, precum şi un magazin cu piese auto de schimb.

Pista va fi deschisă şi publicului, iar de anul viitor se vor organiza aici etape de calificare pentru Campionatul European, dar şi etape ale Campionatului Naţional de karting, destinat seniorilor şi juniorilor.

image

Circuitul a fost testat chiar de dublul campion mondial Marco Ardigo, italianul care a cucerit şi patru titluri europene. „ Mi-a plăcut mult design-ul acestei piste. Pot spune că se poate compara cu cele mai moderne piste din Europa. Cu o astfel de infrastructură, sunt convins că România va avea un cuvânt de spus în lumea sporturilor cu motor", a spus sportivul de 27 de ani.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite