Trei medalii cucerite de karatiştii braşoveni, la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lotul JKA România deplasat în Germania
Lotul JKA România deplasat în Germania

În perioada 8-9 octombrie 2011, oraşul Halle din Germania a găzduit cea de-a XIX-a ediţie a Campionatului Mondial SKDUN la karate. 

Tot la Halle s-a desfăşurat şi cea de-a IV-a ediţie a Cupei Mondiale SKDUN la Kohai. La acest eveniment au luat parte peste 1.000 de sportiv din 27 de ţări.

La competiţie au luat parte şi sportivii clubului braşovean JKA România. Antrenaţi de sensei Dragoş Chiru, cei opt karateka din Braşov prezenţi în Germania au reuşit să urce pe podium pentru România de trei ori.

Sandu Cezar s-a impus clar în preliminarii, iar în finală a reuşit să urce pe a doua treaptă a podiumului, asigurându-şi astfel titlul de vicecampion mondial şi medalia de argint la kata copii, 10-11 ani.

După un parcurs echilibrat în preliminarii şi finală, Bogdan Ivan a reuşit să câştige medalia de argint la kumite juniori, 16-17 ani.

Ultima sportivă care a urcat pe podium a fost Adina Seitz, care în semifinală a reuşit să-şi învingă adversara în numai trei secunde, fiindu-i interzis accesul în finală, printr-o decizie ciudată a medicului de competiţie, ocupând la final locul 3 la kumite copii, 12-13 ani.

Parcurs bun a avut şi Gabriel Maftei, la categoria 10-11 ani, dar şi Miruna Vlaicu, la categoria 14-15 ani, kumite, acestea părăsind competiţia în faza semifinalelor, ultima pierzând chiar în faţa campioanei mondiale 2010-2011.

Şi sportivul Sebastian Pomirleanu a avut o evoluţie bună la kata, 12-13 ani, clasându-se la final pe locul 10, iar sportivul Bogdan Muntean s-a clasat, tot la kata 12-13 ani, pe locul 12, categorie cu 28 de concurenţi.

Campionatul Mondial a fost un eveniment deosebit de greu, din cauza numărului mare de concurenţi, impecabil organizat de federaţia germană. Sportivii braşoveni au reuşit să urce pe podium şi la acest eveniment şi nu pot decât să îi felicit", a declarat sensei Dragoş Chiru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite