EXCLUSIV Judecătoria Rupea şi două parchete locale, la un pas de desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Sunt vizate acele unităţi teritoriale din judeţ care au un volum mic de activitate. Decizia finală se va lua la sfârşitul acestui an.

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au început deja evaluarea activităţii instanţelor din ţară, urmând ca, în următoarele trei luni să întocmească lista cu unităţile care vor dispărea. Este vorba despre aproximativ 60 de Judecătorii şi Parchete din ţară, care au un volum foarte mic de activitate.

La Braşov au fost luate în vizor două Parchete şi o singură instanţă judecătorească. Este vorba despre Parchetele Locale de la Întorsura Buzălui şi de la Rupea şi de Judecătoria Rupea. „Cele două Parchete sunt unităţi cu volum mic de activitate însă pentru a fi desfiinţate este nevoie de o lege, fiindcă organizarea acestor instituţii este stabilită prin lege", a spus Carmina Reit, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. 

Desfinţarea Judecătoriei Rupea ar putea crea însă probleme. „Mi se pare că este o decizie nerealistă, fiindcă atunci s-ar muta activitatea la instanţa din Făgăraş şi distanţa este foarte mare", a spus purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Silviu Barbu.

Angajaţii nu vor fi daţi afară

Magistraţii care îşi desfăşoară activitatea la unităţile care ar putea fi desfiinţate vor fi mutaţi la unităţile subordonate cu volum foarte mare de activitate raportat la numărul de magistraţi existent, ceea ce înseamnă că dosarele vor fi soluţionate într-un timp mai scurt.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite