Amenzi pentru cei care şi-au izolat „pestriţ“ blocul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Inspectorii Primăriei le-au pus gând rău braşovenilor care şi-au reabilitat pe cont propriu apartamentele şi nu au apelat la firmele agreate de edili.

Astfel, locatarii care au făcut aceste lucrări „de capul lor" şi au ales o altă culoare decât avea blocul sau care nu „dă bine la ochi" se pot trezi cu o amendă care poate ajunge la 100.000 de lei.

Culoarea, o enigmă

Autorităţile nu au, însă, o soluţie pentru alegerea culorilor imobilelor, ci susţin doar că  „trebuie să fie o culoare pastelată, plăcută, dar nu fiecare locatar dintr-un bloc să-şi zugrăvească diferit apartamentul pe exterior", după cum ne-a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Acesta a precizat că, deocamdată, inspectorii au aplicat doar avertismente, celor care au zugrăvit pestriţ imobilul în care locuiesc. „Nu vrem să îi vânăm pe cei care şi-au anvelopat pe cont propriu locuinţa, dar trebuie să existe o unitate cromatică. Am mers numai unde au fost situaţii flagrante", a explicta Toarcea.

De asemenea, pentru a izolat blocul cu acte în regulă, trebuie obţinută de la Primărie o autorizaţie de construcţie pentru întreg imobilul, iar, cum e greu ca toţi vecinii să fie de acord, cei care se vor risca să îşi facă reabilitarea singuri trebuie să se roage ca nu cumva culoarea pe care au ales-o să nu fie refuzată de edili peste câteva luni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite