Fostul şef al Protecţiei Consumatorului, Ionel Spătaru, a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Protecţiei Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru Foto: Adevărul
Fostul şef al Protecţiei Consumatorului Braşov, Ionel Spătaru Foto: Adevărul

Decizia a fost luată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ionel Spătaru va fi judecat în stare de arestat pentru luare de mită. Dosarul va fi soluţionat de Tirbunalul Bucureşti. În acelaşi dosar va mai fi judecat şi Alexandru Muşat pentru complicitate la luare mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ¬„în perioada iulie - octombrie 2011, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, inculpatul Spătaru Ionel a pretins de la o persoană denunţătoare, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 300.000 lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro.B anii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de 5 luni".

Citiţi aici care a fost traseul şpăgii luate de Spătaru

Dosarul se referă la Piaţa de la Stupini care a fost închisă în vară. Surprinzător cu o săptămâna înainte de arestarea lui Spătaru piaţa a fost redeschisă.

Celălalt inculpat, Muşat Alexandru l-a ajutat pe Spătaru Ionel să primească suma de 60.000 de euro din cei 70.000 primiţi în total.

Spătaru Ionel a fost reţinut în 12 octombrie 2011.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite