Fostul internaţional Ionel Ganea a fost luat a rost de un preot la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Ganea a venit alături de familie să participe la feneraliile naşului său, Ioan Drăgan, fost fotbalist la FC Braşov, care s-a stins din viaţă luni, la vârsta de 46 de ani.

„Am ajuns împreună cu soţia mea în Braşov, pentru a participa la funeralii. Am cumpărat o coroană şi cîteva lumînări, aşa cum se procedează la o înmormîntare, apoi ne-am dus la capelă. La un moment dat, a venit lîngă noi un bărbat îmbrăcat în civil, cu o pălărie pe cap şi cu o o geantă în mînă, care a început să ne certe. Ne-a întrebat: „De ce aţi venit cu lumînări din afară? Nu ştiaţi că trebuie să cumpăraţi de aici?" Eram supărat, doar era un eveniment trist, eram la o înmormîntare. I-am răspuns că nu cunoşteam această regulă. "Păi, ce, nu ştiţi să citiţi?", a zis el. Habar n-aveam la ce se referă, dar ne-a indicat un afiş de pe peretele capelei. Era nervos, vorbea pe un ton ridicat. Ne-a mai luat şi la mişto. Nu-mi venea să cred! „Dacă nu aveţi bani de lumînări, vă împrumut eu", a zis. L-am rugat să se calmeze, eram destul de supărat, nu aveam chef să mă cert cu nimeni, mai ales că totul se petrecea lîngă sicriu. Am stins lumînările cu care veniserăm şi am cumpărat de acolo, apoi am scos coroanele afară, că nu te lăsa nici cu astea în capelă", a declarat Ionel Ganea pentru gsp.ro.

Preotul Andrei Sicoe, cel care slujeşte la biserica Sfânta Parascheva din Triaj, a transformat înmormântările, nunţile şi botezurile într-o prosperă afacere personală. Slujitorul Domnului nu o duce rău. Lumea vorbeşte că ar avea mai multe proprietăţi în Predeal şi Bran şi că deţine şi câteva apartamente în Braşov. În parohia sa nu ai voie să mergi cu lumânări, trebuie să le cumperi de acolo, dacă nu dai suma care trebuie la o înmormântare, o nuntă sau un botez, esti imediat urecheat în public, iar dacă îndrăzneşti să amenajezi un mormânt, nu poţi decât prin firma agreată de părinte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite