Renovarea Maternităţii este sub semnul întrebării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă Ministerul Sănătăţii (MS) a semnat deja contractual pentru renovarea clădirii vechi a Matenităţii, altfel stă situaţia în teren. Potrivit MS, consorţiul care a câştigat licitaţia pentru modernizarea spitalului va începe lucrările din toamna acestui an şi le va finalize în anul 2012.

Valoarea lucrărilor este de peste 3,6 milioane de euro, bani de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, prin Proiectului privind reforma sectorului sanitar.

Reprezentanţii Maternităţii spun, însă, că lucrările nu pot începe fără ca unitatea să aibă un stăpân. „Deocamdată, trebuie lămurită problema statutului clădirii Maternităţi, care aparţine Bisericii Evanghelice. Consiliul Judeţean a preluat Maternitatea, ca şi pe celelalte spitale, dar trebuie să continue negocierile cu Biserica Evanghelică. Nu se ştie când vor începe lucrările în aceste condiţii, cert este că vor debuta cu renovarea acoperişului", a spus dr. Ioan Moldovan, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov.

Fonduri blocate

El a adăugat că spitalului i-a fost alocată suma de 7, 5 milioane de euro, pentru refacerea clădirii vechi, din care 1,5 milioane de euro s-au cheltuit deja pe studii de fezabilitate şi alte documente. Restul banilor sunt blocaţi din cauza retrocedării.

Potrivit MS vor fi reabilitate instalaţiile de încălzire şi ventilaţie pentru realizarea unui microclimat optim şi a unei presurizări corespunzatoare în spaţiile ATI. Vor mai fi schimbate conductele şi instalaţia electrică, vechi de 60 de ani şi va fi schimbat şi ascensorul. Suprafaţa care va fi reabilitată este de 6.059 metri pătraţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite