Braşov: Bani de la Guvern pentru sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

700.000 de lei au fost alocaţi prin hotărâre de Guvern, de la bugetul de stat, pentru refacerea infrastructurii deteriorate în urma inundaţiilor din lunile iunie, iulie şi august, din acest an.

Fondurile sunt destinate reparaţiilor şi refacerii unor podeţe şi drumuri, repararea unor reţele de apă şi gaz afectate, dar şi pentru amenajarea unor cursuri de ape, în localităţile Bran, Moeciu, Hărman, Sâmbăta de Sus, Ungra şi Şinca. S.D.

Atribuirea acestor sume, s-a făcut în baza solicitării formulate de Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, în cuprinsul căreia se arată că: „A doua jumătate a lunii iunie, luna iulie şi luna august 2010 s-au caracterizat printr-o puternică instabilitate atmosferică manifestată pe arii extinse, înregistrându-se precipitaţii lichide însemnate cantitativ concentrate pe perioade scurte de timp, ce au generat creşteri de debite pe cursurile de apă din judeţul Braşov şi puternice scurgeri pe versanţi cu antrenare de material aluvionar. Ca urmare a concentrării debitelor de pe versanţi (pe fondul unui sol saturat în apă), s-au produs viituri rapide pe câteva cursuri de apă din bazinul Olt Superior, apoi prin compunere şi propagare s-a produs o viitură pe râul Olt, sector Podu Olt - Hoghiz - Făgăraş. În zona forestieră şi pe versanţii abrupţi lipsiţi de vegetaţie din intravilanul unor localităţi s-au produs alunecări de teren cu antrenare aluviuni. De asemenea, datorită exploatărilor lemnoase în zona Sâmbăta de Sus - Lisa s-au produs degradări ale construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, favorizând apariţia pagubelor la manifestarea fenomenelor hidrometeorologice intense, punându-se în pericol chiar comunităţile umane din zonă".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite