Cu posibilităţile de astăzi, 195 de ani ar dura îndiguirea Oltului în Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Sistemului de Gospodărie a Apelor Covasna, Kovacs Odon, apreciază că ar fi nevoie de 195 de ani pentru a se reabilita întregul sistem de diguri de protecţie aflate în bazinul râului Olt din judeţ. Aceasta, având în vedere că, anual, se pot reface, în medie, câte doi kilometri de diguri.

 Directorul, Kovacs Odon, a declarat, ieri, că lungimea totală a digurilor aflate în bazinul râului Olt este de aproximativ 760 de kilometri, din care aproape jumătate - 390 de kilometri - se află în judeţul Covasna, restul fiind în alte şase judeţe. Kovacs Odon a subliniat că, în condiţiile actuale, adică la capacitatea financiară, umană şi la dotările de care dispune SGA Covasna, anual, se pot reabilita doi kilometri de diguri, iar în acest ritm ar fi nevoie de 195 de ani pentru a fi refăcut întregul sistem.

În ceea ce priveşte decolmatarea cursurilor de apă, el a menţionat că SGA Covasna are în administrare 1.391 de kilometri, iar anual se reuşeşte curăţarea a zece kilometri de albie. Acest lucru înseamnă, a precizat Kovacs, că în 130-140 de ani s-ar putea finaliza lucrările de decolmatare, în condiţiile în care SGA Covasna, dispune de două excavatoare, două buldozere şi un buldo-excavator.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite