Braşov: Industria creşte, dar nivelul de trai scade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Braşov, producţia industrială  a crescut, la începutul acestui an,  cu 18,4% ,faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi cifra de afaceri totală a unităţilor industriale din judeţ a crescut cu 13,6%, în ianuarie 2011, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Cu toate acestea, braşovenii o duc prost. Puterea de cumpărare a scăzut, iar numărul şomerilor a crescut îngrijorător.

„Din punct de vedere economic, lucrurile par a se îndrepta, însă creşterea este încă timidă, iar efectele acesteia se vor vedea doar pe termen lung. Din punct de vedere statistic, industrial ar trebui să ieşim din recesiune, însă indicatorii socio-economici arată încă o criză de vârf. Braşovul stă prost la mai multe capitole: şomajul e ridicat, salariile au scăzut, iar numărul pensionarilor este în creştere", a explicat Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

Nivelul scăzut de trai este reflectat şi de micşorarea numărului de angajaţi. Anul acesta, sunt înregistraţi cu 10.000 mai puţini angajaţi decât anul trecut, în timp ce numărul pensionarilor a crescut cu 2.653 de persoane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite