Preţuri în scădere la apartamentele din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul de sub Tâmpa este printre puţinele din ţară în care proprietarii de locuinţe au decis să mai lase la preţ. Cele mai multe apartamente scoase la vânzare sunt în cartierele Tractorul, Astra şi Răcădău. Cumpărătorii caută în special locuinţe cu două camere.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare în Braşov a avut în iunie o valoare de 863 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 1,5% mai puţin decât în mai, respectiv cu 0,8% mai puţin decât în urmă cu şase luni. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele, scoase la vânzare în Braşov, sunt cu 7,9% mai ieftine, anunţă portalul imobiliare.ro.


Preţul apartamentelor noi din ansamblurile rezidenţiale braşovene a atins valoarea de 897 euro/mp şi a scăzut cu 2% faţă de luna mai, iar în ultimele şase luni cu 5,2%.


În iunie, apartamentele vechi s-au ieftinit cu aproape 1,5%, preţul acestora coborând de la 873 euro/mp util la 861 euro/mp util. Pe parcursul primelor şase luni ale anului, scăderea înregistrată a fost de 0,6%. În contrast cu situaţia din alte oraşe, în Braşov, apartamentele mari, cu trei şi patru camere, au cunoscut o creştere de preţ de 3,4%, respectiv 0,5%. Apartamentele cu două camere au înregistrat o scădere de 1,7% în ultimele şase luni, iar garsonierele s-au ieftinit cu 1% în intervalul analizat. În comparaţie cu iunie 2010, preţurile apartamentelor vechi din Braşov sunt cu până la 8% mai ieftine.


„În acest semestru, variaţii mai mari ale preţurilor au avut loc pe segmentul apartamentelor noi, unde asistăm pe de-o parte la scăderi de peste 5%, cum s-a întâmplat la Braşov, dar şi la creşteri cum sunt cele din Capitală. Principalii factori care au influenţat piaţa au fost pe de-o parte cele două programe Prima Casă, iar pe de altă parte contextul economic ceva mai liniştit", a declarat în comunicat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite