Trei cartiere, în topul vânzărilor imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Astra, Răcădău şi Tractorul sunt scoase la vânzare cele mai multe locuinţe. Cele mai căutate apartamente sunt cele cu două camere.

În Braşov, cartierul Astra conduce detaşat clasamentul celor mai dinamice zone rezidenţiale, cu un număr de 222 de oferte. Pe locul al doilea se situează cartierul Răcădău, cu 174 de apartamente scoase la vânzare, urmat de Tractorul, cu 117 anunţuri.

Dacă în anii trecuţi, preţurile apartamentelor difereau mult între cartiere, acum lucrurile par să se fi omogenizat. Apartamentele din Răcădău au preţuri cu doar 2.000 - 3.000 de euro mai mari decât cele din Astra sau Tractorul. Un apartament cu două camere într-unul dintre cele trei cartiere costă între 40.000 şi 55.000 de euro, iar o locuinţă cu trei camere între 50.000 şi 65.000 de euro.

Cele mai scumpe locuinţe, scoase la vânzare, rămân cele din zona Centrul Civic. Aici, un apartament cu două camere ajunge şi la 70.000 de euro, iar unul cu trei camere, la 80.000 de euro. Vânzătorii ţin la preţ, chiar dacă nu prea există cumpărători. Aceştia din urmă preferă să aleagă o zonă mai îndepărtată de centru pentru a economisi câteva mii de euro.

Primul trimestru al acestui an le dă speranţe jucătorilor de pe piaţa imobiliară. Din datele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Braşov reiese că numărul tranzacţiilor a crescut cu 11%. În primele trei luni au fost încheiate 5.860 de tranzacţii, faţă de 5.279, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite