IMM-urile mai au trei zile pentru a obţine bani europeni pentru promovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii patroni sunt nevoiți să vândă din casă pentru a supraviețui crizei
Unii patroni sunt nevoiți să vândă din casă pentru a supraviețui crizei

Intreprinderile Mici şi Mijlocii pot obţine finanţări nerambursabile pentru a se promova în străinătate, la târgurile de turism, pentru a participa la misiuni economice peste hotare, pentru a-şi confecţiona materiale de promovare şi pentru a-şi înfiinţa site-uri.

Bugetul total al proiectului este de 85,5 milioane de lei. Până acum, 70 de firme s-au înscris în program şi s-au acordat fonduri de 16 milioane de lei. Surprinzător, doar 7,5% dintre companiile înscrise sunt din Braşov. Cele mai multe, 27% sunt din Bucureşti.

Reprezentanţii firmelor înteresate se mai pot înscrie în program până în 26 noiembrie, la ora 9.00. Înscrierea se face on-line, pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov. Consultanţii specializaţi pe acest proiect spun că numărul destul de mic de înscrişi are drept cauză anumite limitări de finanţare care nu au existat anul trecut. De exemplu, cheltuielile pentru materialele de promovare nu pot depşi 15% din totalul finanţării, dar nu mai mult de 63.000 de lei. În plus cheltuielile pentru elaborarea unui site nu pot depăşi 20.000 de lei.

Cu siguranţă, bugetul nu va fi epuizat. Estimăm că până la termenul limită vom avea 120 de firme înregistrate pentru finanţare. Banii nu se vor pierde. Probabil va exista o nouă sesiune a acestui program şi în 2012", a declarat Attila Szekely, consultat la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite