IAR Ghimbav se „privatizează“ din nou?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul român urmăreşte însă dezvoltarea societăţii Eurocopter România, în care IAR Ghimbav nu deţine decât 49%.

Ministerul Economiei vrea un nou mandat pentru a iniţia privatizarea sau vânzarea de acţiuni minoritare la companiile din energie. În documentul prin care se solicită un nou mandat se arată că, indiferent de sectorul economic din care face parte operatorul economic, Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, va avea în vedere, în scopul atragerii de resurse financiare, şi derularea de oferte publice iniţiale/secundare pentru companiile din portofoliu, precum şi vânzarea de acţiuni minoritare la societăţile tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti.
Potrivit bzb.ro, Documentul amintit face referire şi la societatea IAR Ghimbav, autorităţile urmărind dezvoltarea societăţii cu capital mixt Eurocopter România, prin vânzarea de active/majorare de capital, odată cu lansarea privatizării prin metoda negocierii. Eurocopter România este deţinută de grupul EADS, prin compania Eurocopter, care deţine 51% din titluri, restul de 49% fiind partea care revine IAR Ghimbav. În acest sens se va avea în vedere reconfigurarea perimetrului de afaceri al IAR Braşov prin transferul unor active/obligaţii ale companiei către societatea mixtă, Eurocopter România.
Anul trecut, statul român a transferat cele mai importante active ale companiei braşovene către Eurocopter România, dar operaţiunea a fost denunţată şi atacată în instanţă de micii acţionari ai societăţii IAR Ghimbav, printre care se numără şi SIF Transilvania.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite