Hoţi recidivişti opriţi cu focuri de armă în Gara Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru bărbaţi au încercat să fure un cablu de semnalizare, dar au fost prinşi în flagrant. Nu au ştiut că orice defecţiune se vede la un pupitru automatizat.

Patru săceleni care s-au dus la furat de cabluri pe calea ferată au putut fi opriţi de poliţişti numai cu focuri de armă. Costel Ardeleanu (21 ani), Dumitru Robert Brumaru (17 ani), Alexandru Ion Glăjar (24 de ani) şi Gheorghe Cazacu (19 ani) au venit duminică seara la Braşov şi au mers în staţia CF Braşov-Triaj, unde s-au apucat să taie un cablu de dirijare şi semnalizare feroviară.

Cei patru nu şi-au dat seama că întreaga instalaţie este monitorizată şi semnalizată pe un pupitru de comandă. În momentul în care se întrerupe circuitul din cablu, se stinge lumina pe pupitru. Aşa se face că în momentul în care hoţii au tăiat cablul, impiegatul de serviciu a sesizat că ceva este în neregulă şi a anunţat Poliţia.

„Cei patru indivizi au fost prinşi în flagrant, în zona intrării în Staţia Braşov-Triaj. La vederea poliţişitilor, au luat-o la fugă, astfel că pentru prinderea lor a fost folosit armamentul din dotare, executându-se trei focuri de armă în plan vertical, fără a se înregistra victime. Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi s-a formulat propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, pătrundere fără drept în zona de siguranţă feroviară, distrugere şi semnalizare falsă", a spus şeful Biroului Judeţean al Poliţiei TF, comisarul Nelu Ilie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru riscă până la 15 ani închisoare.

Poliţiştii TF spun că nu este pentru prima dată când cei patru vin la furat în Braşov şi se aleg cu dosar penal. „Anul trecut, în data de 30 decembrie, în acelaşi loc, ei au sustras 100 de metri de cablu, pe care ulterior l-au valorificat", a mai spus comisarul Nelu Ilie.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite