Olarul Poll Agoston desemnat ,,Tezaur uman viu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meşteşugarul din Corund a fost premiat, de UNESCO, alături de alte patru personalităţi din România. Nominalizaţii au fost aleşi din sute de canditaturi.

Poll Agoston se numără între cele cinci personalităţi din ţară care au primit premiul ,,Tezaur uman viu", instituit de UNESCO pentru răsplătirea acelor persoane care păstrează şi transmit patrimoniul cultural, în cazul de faţă meşteşugul olăritului. Premiul i-a fost decernat de ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, la Casa de Cultură din Corund, într-un cadru festiv.

Poll Agoston a preluat de la părinţii săi meşteşugul olăritului şi îl transmite mai departe copiilor săi. Dintre cei şapte copii ai olarului, cinci duc mai departe această artă populară. Totodată, Kelemen Hunor şi-a exprimat convingerea că moştenirea culturală nu are numai un trecut, ci şi un viitor. ,,Acest premiu într-adevăr încununează munca lui Poll Agoston, dar şi olăritul din Corund", a precizat ministrul Kelemen Hunor.

Programul ,,Tezaur uman viu" reprezintă o iniţiativă a UNESCO şi are scopul de a identifica şi de a promova acele persoane care, făcând dovada caracterului excepţional al performării, sunt capabile să transmită un anumit element de patrimoniu cultural, contribuind astfel la asigurarea viabilităţii acestuia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite