Şef de poliţie judecat pentru trafic de influenţă şi complicitate la şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei Borsec (Harghita) a fost trimis în judecată după ce a primit mităp cinci mii de euro pentru rezolvarea unui dosar penal, anunţă Mediafax.

Comisarul şef Alexandru Ovidiu Vodă este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la şantaj. Alături de acesta a mai fost trimis în judecată, tot în stare de arest, Nicolae Colcer, agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Borsec, acuzat de procurori de şantaj.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în perioada mai-septembrie 2011, Alexandru Vodă, în calitate de şef al Poliţiei Borsec ar fi pretins diferite sume de bani, din care a primit, în patru tranşe, 4.950 de lei de la un denunţător.

Vodă i-a promis denunţătorului că în schimbul banilor va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, judeţul Harghita, şi pe lângă un subordonat al său, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru ultraj.

La rândul său, complicele lui Vodă, Nicolae Colcer, având sprijinul şefului său, în perioada ianuarie - octombrie, l-ar fi constrâns pe denunţător să îi dea zece mii de euro sub ameninţarea că, în caz contrar, va face declaraţii de natură să atragă răspunderea penală a denunţătorului în dosarul penal menţionat.

Totodată, mai notează procurorii, Nicolae Colcer i-a precizat că, în cazul în care îi va remite banii, va da declaraţii favorabile denunţătorului.

Procurorii anticorpţie au pus sechestru asigurător asupra unui imobil ce aparţine şefului poliţiei din Borsec. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite