O hală de prelucrare a lemnului s-a făcut scrum. Sunt pagube de sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Arhivă.
Foto:Arhivă.

Pompierii au fost anunţaţi foarte târziu, după ce focul se extinsese pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Pagubele sunt de sute de mii de euro.

Incendul a izbucnit sâmbătă noaptea la un atelier de prelucrare a lemnului din localitatea harghiteană Zetea, pompierii intervenind cu trei autospeciale pentru stingerea flăcărilor, anunţă Mediafax. Comandantul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, mr. Valerian Dima, a că incendiul a fost anunţat prin 112, la mult timp după izbucnire.

„Am fost anunţaţi târziu, şi când am ajuns la locul incendiului, acesta se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi la nivelul acoperişului secţiei de tâmplărie, cu pericol de propagare la secţiile învecinate, distanţa dintre ele fiind de numai trei-patru metri", a precizat Valerian Dima.
Pompierii au acţionat în primă fază pentru limitarea propagării incendiului, precum şi pentru protejarea clădirilor învecinate.

Imediat a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a localităţii, întrucât liniile de înaltă tensiune treceau chiar pe deasupra societăţii incendiate, existând pericolul electrocutării persoanelor care interveneau pentru stingerea flăcărilor. Din cauza întreruperii curentului electric, pompierii au avut probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă.

„La început am acţionat cu apă din autospeciale şi de la hidranţi, iar ulterior, după întreruperea curentului, am fost nevoiţi să ne alimentăm din râul Târnava Mare", a spus mr. Valerian Dima.

În urma incendiului au ars întreaga clădire, precum şi mobilier de grădină şi utilaje. Atelierul de tâmplărie, utilajele şi produsele finite aflate în interiorul halei de producţie erau asigurate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite