Grădiniţe închise, după ce copiii s-au îmbolnăvit din cauza frigului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădiniţele din oraşul harghitean Bălan au fost închise, întrucât clădirile nu beneficiază de încălzire din cauză că Primăria nu a achitat restanţele pentru furnizarea gazului, anunţp Mediafax.

Cei 280 de preşcolari care merg la grădiniţele din oraşul Bălan au fost trimişi acasă, după ce două treimi dintre copii s-au îmbolnăvit din cauza lipsei încălzirii din săli, grădiniţele urmând să rămână închise până la rezolvarea situaţiei.

În septembrie 2011, datoriile unităţilor de învăţământ din Bălan către furnizorul de gaz se ridicau la peste 400.000 de lei. În urma rectificării bugetare, Guvernul a alocat oraşului Bălan suma de 100.000 de lei pentru achitarea parţială a datoriei la gaz, lucru care s-a şi făcut, însă furnizorul susţine că, "întrucât nici măcar o pătrime din restanţă nu s-a achitat", nu este dispus să reia alimentarea cu gaz la şcoli şi grădiniţe.
Primarul din Bălan, Mihai Mereş, spune că oraşul nu are bani să plătească datoriile de peste 300.000 de lei pe care cele şase unităţi de învăţământ le-au acumulat la furnizorul de gaz.

„N-am putut să plătim facturile la gaz, aşa că am dispus blocarea anului şcolar pentru copii. Mai bine stau acasă decât să îngheţe la şcoală. Absolut nimeni nu ne-a ajutat, Guvernul a făcut doar promisiuni, Consiliul Judeţean, în loc să ne dea bani, ne-a executat silit şi ne-a luat banii din cont, iar din bugetul oraşului, chiar dacă s-ar încasa sută la sută taxele şi impozitele locale, n-am fi capabili să plătim gazul în şcoli. Suntem un oraş sărac, cu oameni săraci", a declarat Mihai Mereş.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite